5 tratamente naturiste pentru răceală. Află cum te poţi vindeca!

Răceala este cea mai comună boală din lume. De obicei, se manifestă în timpul sezonului rece, însă un sistem imunitar slăbit poate răci chiar şi în toiul verii. În farmacii există o gamă variată de medicamente, siropuri şi alte produse care promit să te scape rapid de simptomele nesuferite ale bolii, dar de ce să apelezi la astfel de tratamente, când ai la dispoziţie tratamente naturiste foarte eficiente şi noninvazive?

Ţine cont de faptul că automedicamentaţia este periculoasă şi poţi foarte uşor să iei o supradoză de substanţe, dacă amesteci mai multe tipuri de pastile. Iată ce tratamente naturiste poţi încerca pentru a te vindeca de răceală.

1. Cura cu citrice

Citricele au in compoziţia lor o cantitate generoasă de vitamina C, despre care specialiştii spun ca este esenţială pentru sistemul imunitar. Această vitamină nu este păstrată prea mult timp în organism, de aceea trebuie să consumi în mod constant alimente care o conţin, astfel încât să ai în permanenţă un nivel optim de substanţă.

Citricele sunt un tratament naturist excelent în caz de răceală şi le poţi consuma ca atare sau sub formă de suc.

Aşa cum probabil ţi-ai dat seama, nu este suficient să consumi doar citrice pentru a scăpa de răceală. Trebuie să ai o alimentaţie echilibrată şi, pe cât posibil, să renunţi la alimentele hipercalorice, care nu au niciun beneficiu pentru organismul tău.

2. Cura cu miere

Mierea este un produs apicol cu proprietăţi curative extraordinare. Conţine peste 400 de substanţe organice care ajută organismul să combată mai rapid răceala, printre acestea numărându-se vitaminele A, C, D şi K si minerale precum calciu, magneziu, fier şi fosfor. Mierea te energizează, contribuie la vindecarea infecţiilor şi la eliberarea căilor respiratorii şi grăbeşte însănătoşirea.

Imediat ce simţi primele simptome de răceală, ia o linguriţă de miere.
Aceeaşi cantitate poate fi consumată şi dimineaţa pe stomacul gol şi poate fi adăugată în ceaiuri sau limonade.

Pentru că tot vorbim despre produse apicole, trebuie să ştii că şi tinctura de propolis este eficientă în combaterea răcelii. Tinctura are o acţiune antivirală şi antibacteriană, iar substanţele antioxidante te ajută să ai o imunitate mai puternică.

3. Tratament cu ceapă

Da, ceapa este un remediu natural senzaţional în caz de răceală. Pregăteşte o infuzie de ceapă şi las-o la răcorit timp de 5 minute. Adaugă puţină miere şi consumă amestecul în fiecare dimineaţă şi seară.

4.
Tratament cu ghimbir


Ghimbirul este un condiment care te ajută să tratezi mai repede răceala. Înainte de fiecare masă principală, trebuie să consumi câte o jumătate de linguriţă de ghimbir ras cu o jumătate de linguriţă de miere. Acest tratament natural dă rezultate foarte bune atunci când este susţinut de o alimentaţie sănătoasă şi un somn odihnitor de 7-8 ore pe noapte.

5. Gargara cu ceai de gălbenele

Mamele şi bunicile noastre obişnuiau să apeleze la diferite tipuri de gargară pentru a trata răceala. Poţi recurge şi tu la acest tratament naturist, dacă ai nasul înfundat şi dureri în gat.
Pentru gargară ai nevoie de ceai de gălbenele în care adaugi sare, lămâie sau bicarbonat de sodiu.