Datorită potențialului de vindecare și de reglare a digestiei, ghimbirul poate fi un remediu util dacă ai probleme cu diareea. Acest condiment are un efect de încălzire asupra stomacului și acționează asemeni unui tonic digestiv. De asemenea, are proprietăți antiinflamatoare, analgezice și antibacteriene care accelerează vindecarea și reduc severitatea problemelor digestive. Chiar și când nu te confrunți cu diareea este util că consumi ghimbir deoarece antioxidanții din componența lui vor menține sănătatea stomacului și vor preveni toxiinfecțiile alimentare cauzate de microbi sau virusuri.
Consumul frecvent de ceai de ghimbir asigură rehidratarea corpului și înlocuiește fluidele pierdute când suferi de diaree. De obicei diareea durează 2-3 zile. În acest timp ghimbirul va reduce crampele și va susține refacerea organismului, diminuând foarte mult disconfortul asociat.
Cum să folosești ghimbirul pentru a trata diareea
Poți fie să consumi direct rădăcina de ghimbir sau să prepari un ceai. În plus, vei găsi ghimbir și sub formă de pudră, capsule sau tinctură.
Potrivit specialiștilor, nu trebuie să depășești 4g de ghimbir pe zi și poți lua între 2 și 4ml de tinctură.Verifică întotdeauna etichetele și profilul nutrițional pentru că produsele pot varia ca gramaj și concentrație și alege o variantă care nu conține conservanți, coloranți sau aditivi.
Cum să prepari ceaiul de ghimbir
Adaugă 3 linguri de ghimbir ras sau tăiat mărunt la o cană de apă clocotită. Lasă acoperit 15 minute, apoi strecoară și adaugă miere și o felie de lămâie. Poți cumpăra și ceai direct la pliculețe, dar această variantă va avea un efect mai puternic.
Rezultatele obținute prin folosirea ghimbirului ca tratament pentru diaree
Cercetătorii consideră că este foarte important să se găsească un tratament natural pentru diareea cauzată de agenții patogeni prezenți în intestin deoarece este principala cauză a deceselor în rândul copiilor.
În cadrul studiilor realizate s-a constatat că ghimbirul este un remediu rapid pentru diareea provocată de E. coli.
Acest condiment acționează prin blocarea bacteriilor toxice care determină manifestarea diareei și prevenirea acumulării de fluide la nivelul intestinului. În ansamblu efectul este de reglare a digestiei în timp scurt.Studiile din cursul anului 2015 au relevat că ghimbirul poate fi folosit cu succes pentru a trata atât diareea, cât și alte probleme digestive. Condimentul vindecă diareea cauzată de consumul de mâncare contaminată cu virusuri sau bacterii. Previne starea de greață, voma și crampele abdominale. De asemenea, elimină gazele și susține un ritm normal al digestiei.
O altă serie de studii a arătat că ghimbirul neutralizează diareea cauzată de o producție excesivă de serotonină. Îmbunătățește starea generală de sănătate și fortifică organismul din interior, reducând vulnerabilitatea în fața agenților patogeni.
Ce trebuie să știi despre ghimbir înainte de a-l folosi
Majoritatea persoanelor pot folosi ghimbirul fără efecte adverse, în cazuri rare putând apărea balonarea, disconfortul abdominal sau refluxul gastroesofagian. Pentru perioada sarcinii și a alăptării trebuie să se ceară sfatul medicului înainte de a se consuma ghimbir sub orice formă.
Dacă ai diabet, afecțiuni cardiovasculare sau probleme de coagulare a sângelui nu este indicat să folosești ghimbirul ca remediu.
Se recomandă prudență în cazul calculilor biliari și evitarea folosirii acestui remediu pentru copiii mai mici de 2 ani.Tratarea diareii cu ghimbir: cu ce poate interacționa negativ:
- medicamentele anticoagulante;
- medicamentele care încetinesc coagularea;
- tratamentul pentru diabet;
- medicamentele pentru hipertensiune arterială;
- medicamentele pentru bolile cardiace.
În cele mai multe cazuri vei putea folosi ghimbirul fără efecte adverse, dar trebuie să fii atent cum reacționează organismul tău la diferitele forme sub care consumi condimentul. Nu uita să te odihnești și să-i oferi corpului răgazul necesar pentru a se reface după ce a fost afectat de diaree.
Posteaza comentariu