Gastrită poate apărea brusc (gastrită acută) sau treptat (gastrită cronică, din cauza consumului abuziv de alcool, stresului, infecţiilor cauzate de bacterii şi virusuri, medicamentelor, al bacteriei Helicobacter pylori ce se găseşte în mucoasă stomacului, caz în care infecţia poate duce la ulcere şi chiar cancer de stomac). O altă cauză a producerii gastritei este anemia pernicioasă, formă de anemie ce apare atunci când stomacul nu dispune de substanţele naturale necesare pentru a absorbi şi digera vitamină B12.
Prevenirea gastritei se poate face prin eliminarea acelor alimente şi medicamente care irită şi inflamează mucoasă stomacului. Între acestea enumerăm: aspirina, ibuprofenul, fumatul, cofeină, alcoolul. Schimbările în stilul de viaţă sunt obligatorii dacă vreţi să scăpaţi de gastrită, astfel că se impune o dietă corectă, care include alimente ce conţin flavonoide, precum ţelină, ceapă, usturoiul, afine. Este recomndat consumul de alimente antioxidante şi cele care conţin complexul de vitamine B şi calciu, precum migdale, fasole, alge de mare, spanac.
"Fructul îngerilor" ajută la prevenirea gastritei
Dulce şi suculentă, cu o consistenţă satinată, papaya a fost denumită şi "fructul îngerilor" de Cristofor Columb. Oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că papaya are un rol important în sănătatea digestiva şi curăţarea intestinului, sprijinind sistemul imunitar. Extractul de papaya revitalizează corpul şi creşte nivelul de energie.
Deficienţele de nutriţie pot fi rezolvate cu o serie de suplimente nutritive. Pentru o alegere corectă trebuie să consultaţi un medic specialist şi să ţineţi cont de faptul că un supliment alimentar trebuie să fie aprobat pentru comercializare de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru BioResurse Alimentare.
Plante medicinale pentru gastrită
Plantele medicinale sunt recunoscute pentru tonifierea şi consolidarea organismului. Ceaiurile din plante medicinale, precum: ceai verde, mentă, sunătoare sunt doar câteva din remediile naturiste recomandate în tratarea afecţiunilor gastrice. Sunătoarea are remarcabile prorietati cicatrizante, mentă are un gust plăcut şi calmant, iar ceaiul verde şi-a dovedit deja proprietăţile în cazul multor afecţiuni, datorită efectului sau puternic antioxidant.
"Gheara pisicii" este un alt tratament naturist pentru eliminarea gastritei. Extractul de "Gheara pisicii" are un rol antibacterian şi antiinflamator puternic, având în acelaşi timp şi activitate antifungică. Regimul alimentar este esenţial atunci când doriţi să preveniţi sau să trataţi gastrită şi ulcerul gastric. De aceea, este important să adoptaţi o dietă sănătoasă înainte de a începe un program alimentar sau tratament pentru gastrită.
Comentarii (1)
Foarte interesant acest articol cu plantele medicinale.
Posteaza comentariu