Remedii naturiste
Primul pas si cel mai important pas consta in spalarea ranii cu apa si sapun pentru a preveni infectia. Astfel, procesul de vindecare este accelerat iar riscul ca rana sa se infecteze poate fi redus prin utilizarea remediilor naturale.
Plantele pentru tratarea taieturilor si zgaraieturilor sunt acelea care lupta impotriva infectiilor microbiene, scaderii inflamatiei si ajuta la calmarea durerilor si la vindecarea ranii.
Usturoiul zdrobit aplicat pe rana infectata grabeste procesul de vindecare, deoarece in aceasta se gaseste acilinul, o substanta care s-a dovedit a fii la fel de eficienta precum solutia de peniciliana.
De asemenea, levantica, muscata si rozmarinul sunt plante antiseptice. Acestea pot fi folosite sub forma de tinctura diluata cu putina apa sau uleiuri esentiale diluate.
Infuzia cu galbenele adesea are o actiune eficienta. Infuzia cu mustel este indicata pentru reducerea umflaturilor si prevenirea infectiei. O cataplasma de nalba mare ajuta la vindecarea taieturilor superficiale.
Plante precum echinaceea sau pelinul pot fii aplicate pe taietura sau julitura, deoarece ajuta la prevenirea infectiei.
Frunzele de ienupar si afine au fost folosite timp de mai multe generatii pentru tratarea infectiilor si ranilor in timp ce coada soricelului este traditional folosita pentru curatarea ranii, dar este si un bun coagulant.
Daca taieturile sunt foarte adanci, au afectat o suprafata mare sau daca prezinta riscul de tetanus cere ajutorul cadrelor medicale. Nu trata ranile mari, deschise cu ajutorul plantelor.
De retinut: din clipa in care te-ai ranit ai la dispozitie 30 minute sa te speli si sa te dezinfectezi dupa care campul microbian se instaleaza.
Comentarii (5)
Buna pitica mea sa julit rau la genunchi nu vrea sa o ating si deabia ma lasat sa vad , julitura este formata din mai multe zgarieturi una langa alta iar una dintre ele este mai adanca si cred ca mai este ceva praf pe acolo insa nu stiu ce sa ii fac , va rog ajutatima !
cum pot sa vindec o julitura de pe fatza va rog ajutatima:((:((
La o plaga taiata se curata din abudenta cu ser fiziologic pana la indepartarea particulelor straine, se antiseptizeaza cu un jet usor de peroxid de hidrogen 3% (apa oxigenata) cu rol hemostatic si aseptizant, apoi facem pensulatii cu Betadina. Dupa care aplicam comprese sterile ptr protectia plagii. In scop profilactic se administreaza 5-10 zile antibiotice din categoria Penicilinelor sau Ciproflozacinelor. Tinctura de propolis, tinctura de iod, sau orice tinctura contine alcool 50% si nu se foloseste decat ptr aseptizarea tegumentelor si anume in jurul plagii, la fel ca si la spirt (alcool 70%). In cazul in care rana e cu risc tetanic se face vaccinul anatoxina tetanica. Daca nu sunteti sigur cum trebuie sa va ingrijiti o rana sau o plaga adresativa medicului sau farmacistului, in niciun caz internetului. Aceste articole sunt realizate de oameni fara cunostinte in domeniul medical.
Nu as vrea sa contrazic metodele voastre dar, in cartile de prim ajutor spune ca dupa ce ai curatat rana cu jet usor de apa curata se da cu apa oxigenata care are rol hemostatic, se curata rana cu o compresa sterila cu betadina in sensul acelor de ceasornic apoi se aplica o alta compresa sterila se bandajeaza si vizitezi imediat medicul.
Nu ati zis nimic despre tinctura de propolis care stiu ca ajuta foarte mult la recuperarea ranilor si e cel mai puternic dezinfectant natural.
Posteaza comentariu