Primul ajutor in cazul degeraturilor

Tratamentul Tratamentul degeraturilor se face cu:
  • unguente - glicerina, pe baza de venin de albine, spanz);
  • tincturi - din buruiana de venin, angelica, administrate de 3 ori pe zi, cate 10 picaturi o data);
  • decocturi - telina, morcov, radacina de ghimbir;
  • comprese si bai cu infuzii - pin, sofranel, samburi de gutui, muguri de brad, cu suc de ceapa, varza, cataplasme cu varza cruda.

"Incalzirea zonelor degerate nu se face brusc, astfel, se recomanda incalzirea zonei degerate, fie cu ajutorul propriului corp (ex.
plasarea mainilor la subrat sau intre pulpe), fie cu ajutorul mainilor insotitorilor sau folosind saci de dormit uscati. De asemenea, este indicata deplasarea spre adaposturi calde unde se pot schimba hainele ude si se pot folosi bai cu apa calda (care nu trebuie insa sa depaseasca 40-42°C)
". precizeaza Dr. Monica Dragomir, medic de familie la Cabinetul Medical Dr. Dragomir.

Totodata, aceasta sustine ca nu se recomanda frecarea cu zapada deoarece poate agrava leziunile tegumentare. De asemenea, nu este indicata nici tinerea zonelor degerate in apropierea unei surse intense de caldura (de exemplu: focul, incalzitoare electrice, etc.).


"Tratamentul consta in stimularea circulatiei sanguine la nivel local, lucru care se poate obtine prin spalaturi sau aplicarea locala de cataplasme cu infuzie de galbenele sau schinel sau decoct de coaja de stejar etc. Se pot aplica creme cu extracte de galbenele sau catina sau chiar aplicatii locale cu frunze de varza zdrobite, morcov ras sau felii de cartof crud", sustine Dr. Dragomir, medic de familie.

Tot in scopul stimularii circulatiei locale se poate folosi unguent cu venin de albine - Apireven, iar in cazul ulceratiilor se pot face aplicatii zilnice cu miere favorizandu-se astfel vindecarea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod