Tratamente alternative pentru hemoroizi

Poate te gandesti ca hemoroizii sunt o problema a lumii moderne, nascuta din cauza dietei dezechilibrate si a sedentarismului. Este adevarat ca aceste 2 conditii sunt principalele cauze ale problemelor comune cu care se confrunta omenirea. Cu toate ca modul nostru de viata "civilizat" contribuie cu siguranta la formarea acestei afectiuni, oamenii au suferit din cauza hemoroizilor de secole. Atunci ca si acum, cauzele si remediile sunt aceleasi.
Cauze

Cauza principala a hemeroizilor este stresul, care apare la nivelul nervurilor de la rect. Aceasta presiune poate avea orice fel de sursa, inclusiv adoptarea pozitiei sezanda pentru o lunga perioada de timp, sarcina, constipatia, diareea, fortarea unei miscari viscerale, obezitatea si chiar o tuse prelungita sau stranutul.  

Presiunea excesiva poate determina nervurile de la nivelul rectului si anusului sa se umfle si sa intinda forma initiala a organelor. Aceasta  deformare nu sunt vizibila pana in clipa in care incep sa iasa din sfera anusului.
 
Hemoroizii externi sunt formatiuni in afara rectului, in nervurile care inconjoara anusul.

Orice tip de hemoroid sangereaza, dar formatiunile externe sunt predispuse riscului de a sangera, deoarece acestea sunt usor iritabile.
Mancarimea, senzatia de fierbinte si durerea asociate cu hemoroizii apar in cazul afectiunilor externe.

Daca un hemoroid intern duce la nasterea unei fisuri - ulcer in canalul anal - sau cheagurilor de sange, poate cauza dureri severe. In mod normal, hemoroizii interni nu dau nastere fierbintelor sau mancarimilor, deoarece nu sunt nervi care sa termina in dublura rectului.  

Aproximativ toate sangerarile rectale sunt cauzate de hemoroizi, dar deoarece asemenea sangerari, in situatii extrem de rare, trag un semnal de alarma asupra altei afectiuni, de remarcat cancerul de colon, intotdeauna trebuie sa consulti un medic daca observi o pata de sange in toaleta.


Hemoroizii externi sunt usor de diagnosticat, dar pentru a detecta un hemoroid intern medicul poate avea nevoie de un instrument, denumit proctoscop, pentru a vedea in interiorul rectului.


Tratament si prevenire

Constipatia
este cauza clasica a hemoroizilor, dar si diareea poate produce presiuni similare. Din fericire, amabele afectiuni pot fi tratate cu ajutorul unei diete bogate in fibre.

Taratele, mai ales cele din grau sunt cele mai indicate deoarece creeaza un scaun voluminos. De asemenea, consuma si alte cereale integrale, legume si fructe proaspete. Adauga fibre in alimentatie in mod gradat, tocmai pentru ca organismul sa reuseasca sa se adapteze.

Se pot folosi si suplimente alimentare cu fibre si laxative, insa este de preferat ca aceasta problema sa fie rezolvata cat mai natural cu ajutorul unei alimentatii sanatoase.


De asemenea, un punct cheie in tratarea hemoroizilor este apa, si in acest caz este indicat consumul  apei deoarece este esentiala pentru functionarea intestinala. Daca nu consumi lichide cat mai multe fibrele iti pot provoca constipatie.


7 sfaturi pentru prevenirea hemoroizilor

1.
O dieta bogata in fibre bazate pe cereale din grau. In fiecare zi ar trebui sa consumi 5 fructe si legume, cereale din grau, iar fasolea, mazarea etc sa se transforme in sprijin pentru mesele tale.

2.
Consuma multe lichide, mai ales apa, 6-8 pahare sunt suficiente.

3.
Raspunde chemarii naturii si incearca sa scapi natural de aceasta afectiune deoarece se poate!
 
4.
Evita sa te incordezi cand esti la toaleta.
Asteapta implusul inainte de a te urca pe "tron".

5.
Evita sa stai la toaleta o perioada lunga de timp.

6. Activitati fizice
in fiecare zi.

7.
O igiena perfecta, curate-te bine dar nu excesiv. Foloseste apa daca este necesar.

Hemoroizii sunt o afectiune inconfortabila, dar cu o dieta corecta poti preveni aparitia acestora.