Alimente care provoacă indigestie

Indigestia este adesea un simptom al unei alte afecțiuni ascunse, cum ar fi refluxul gastroesofagian, ulcerul sau bolile vezicii biliare.
Cunoscută și sub numele de dispepsie, este definită ca o durere persistentă sau recurentă, respectiv un disconfort la nivelul abdomenului, în partea superioară a acestuia. Însă știi cum se manifestă un episod de indigestie? Printre simptomele indigestiei se numără arsurile stomacale, durerea abdominală, balonarea, gazele, greața și vărsăturile, zgomotele făcute de stomac. 

Indigestia poate fi provocată de mai mulți factori, care au legătură cu medicamentele pe care le iei, stilul tău de viață și alte afecțiuni pe care le poți avea.
Însă există anumite alimente care pot provoca indigestie. Iată care sunt acestea!

Ce produse alimentare ar trebui să eviți, dacă nu vrei să faci indigestie?


Produsele lactate


Acestea sunt destul de greu de digerat, din cauza lactozei de zahăr din lapte și alte produse lactate. În momentul în care lactoza nu este digerată corect, rezultă gaze și balonare. Iar dacă ai consumat prea multă lactoză, problema se mută în intestinul gros și poate apărea diareea.

Alimentele sau mâncărurile condimentate


Condimentele nu au niciun efect la unele persoane, iar altora le pot provoca indigestie. În general, ar trebui să alegi alimente necondimentate dacă ai probleme digestive și evită condimentele, dacă știi că ai dezvoltat o sensibilitate pentru acestea.

Alimentele acide


Sucul de roșii și sucurile de citrice (lămâi, limete, portocale, grepfrut) sunt acide și pot cauza probleme digestive. Multe persoane nu realizează faptul că și băuturile carbogazoase sunt acide.

Alimentele grase


Acestea stimulează contracțiile din tractul digestiv, ducând la îngreunarea procesului de golire a stomacului sau la constipație, respectiv diaree, în funcție de tipul de grăsime consumat și răspunsul normal al organismului tău. Evită untul, înghețata, carnea roșie și brânza, cel puțin pentru o vreme.

Mâncărurile prăjite


Problema cu mâncărurile prăjite este aceeași ca cea de la alimentele grase. Acestea se pot deplasa nedigerate prin organism prea repede, ducând la apariția diareei sau pot sta în tractul digestiv prea mult, provocând balonare.
Multe dintre alimentele prăjite au un conținut scăzut de fibre și au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerate. 

Mâncărurile procesate


Dacă suferi de constipație, este recomandat să eviți alimentele procesate, deoarece fibrele lipsesc din compoziția lor și nu pot rezolva problemele intestinale. Alimentele procesate conțin și conservanți și coloranți artificiali, iar persoanele cu alergii sau sensibile la acești aditivi vor simți efectele prin probleme digestive. Iar unele alimente procesate conțin lactoză, care cauzează gaze și agravează disconfortul prin care treci deja.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod