Iar te simţi balonată şi nu ştii cum să combaţi această senzaţie deranjantă? Află care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti sau să le consumi în cantităţi mici!
Medicii gastroenterologi îţi recomandă să ţii un jurnal zilnic cu alimentele pe care le consumi şi să constaţi pe pielea ta care dintre acestea favorizează apariţia balonării. Astfel, vei putea să le reduci sau să le elimini din planul tău de meniu.
Dacă ai constatat că un anumit aliment te balonează, însă este printre favoritele tale poţi să foloseşti un truc: consumă-l în cantităţi mici ca să vezi dacă te mai deranjează.Iată o listă cu cele mai cunoscute alimente care pot să favorizeze balonarea:
1. Varza
2. Conopida şi broccoli
3. Ceapa
4. Usturoiul
5. Ciupercile
6. Prăjelile şi afumăturile
7. Mâncarea picantă
8. Fasolea uscată şi mazărea
9. Băuturile carbogazoase
10. Produsele lactate
11. Perele şi merele
Consultă medicul dacă senzaţia de balonare persistă!
Nu uita că balonarea poate avea drept cauze anumite afecţiuni. Din acest motiv este important să consulţi un medic gastroenterolog te confrunţi în fiecare zi cu acest disconfort pentru a depista dacă există o cauză medicală.
Ceaiurile şi alimentele anti-balonare
În situaţiile de urgenţă poţi să bei un ceai de muşeţel, fenicul sau mentă. Nu uita să păstrezi la îndemână şi capsulele gelatinoase cu ulei esenţial de mentă şi eucalipt care pot uşura digestia.