Fii atent/a la indulcitorii folositi in produsele pe care le cumperi! Poti sa le alegi pe cele care contin maltitol, deoarece au un gust mai placut decat acelea indulcite cu xylitol. Bineinteles, ca poti cumpara si de la magazin dulciuri si prajiturele pentru diabetici. Insa de ce sa nu le prepari tu acasa?
Iata cateva retete sanatoase daca te gandesti la o masa romantica de Ziua Indragostitilor:
Morcovi glazurati
Ingrediente
3 morcovi medii, curatati si taiati pe diagonala
1 lingura de indulcitor
1/4 cana supa de pui
1/2 lingura unt
1 lingura zeama de lamaie
piper negru macinat
patrunjel proaspat
Mod de preparare: la foc moderat si acoperiti, se fierb morcovii in supa de pui in care se adauga si 1/2 lingura de indulcitor.
Visine in sos de migdale
De asemenea, capsunele merg de minune ca si alternativa la visine, in cazul in care nu esti un mare fan al visinelor.
Ingrediente
200 g de visine cu coada cu tot
1/2 cana smantana degresata
1 lingura extract de migdale
2 linguri de migdale maruntite
Mod de preparare: se rumenesc migdalele intr-o tigaie non-adeziva (2-3 minute). Amesteca intr-un bol smantana cu extractul de migdale si adauga migdalele prajite. Se toarna compozitia in mijlocul farfuriei si se orneaza cu visine sau capsune, dupa preferinta.
Grepfrut la cuptor
Ingrediente
1 grepfrut mare, despicat in doua bucati
2 linguri de margarina
2 linguri de indulcitor
1/2 lingurita de scortisoara macinata
Mod de preparare: pentru a se consuma mai usor, se indeparteaza pielita de pe cele doua jumatati de grepfrut. Se pune cate o lingura de margarina pe fiecare bucata de grepfrut, dupa care se presara scortisoara amestecata in prealabil cu indulcitorul. Se lasa la cuptor cateva minute.