De Ziua Indragostitilor tine glicemia sub control!

Daca iti doresti sa sarbatoresti Ziua Indragostitilor cum se cuvine, dar ai probleme cu diabetul trebuie sa gasesti alternativele cele mai potrivite.

Fii atent/a la indulcitorii folositi in produsele pe care le cumperi! Poti sa le alegi pe cele care contin maltitol, deoarece au un gust mai placut decat acelea indulcite cu xylitol. Bineinteles, ca poti cumpara si de la magazin dulciuri si prajiturele pentru diabetici. Insa de ce sa nu le prepari tu acasa?

Iata cateva retete sanatoase daca te gandesti la o masa romantica de Ziua Indragostitilor:


Morcovi glazurati

Ingrediente
3 morcovi medii, curatati si taiati pe diagonala
1 lingura de indulcitor
1/4 cana supa de pui
1/2 lingura unt
1 lingura zeama de lamaie
piper negru macinat
patrunjel proaspat

Mod de preparare: la foc moderat si acoperiti, se fierb morcovii in supa de pui in care se adauga si 1/2 lingura de indulcitor.

Adauga apoi untul si jumatatea de lingura de indulcitor ramasa. Compozitia se pune din nou la foc timp de 3 minute si se amesteca in continuu. La final se adauga zeama de lamaie si se garniseste cu piper negru si patrunjel proaspat.


Visine in sos de migdale

De asemenea, capsunele merg de minune ca si alternativa la visine, in cazul in care nu esti un mare fan al visinelor.

Ingrediente
200 g de visine cu coada cu tot
1/2 cana smantana degresata
1 lingura extract de migdale
2 linguri de migdale maruntite

Mod de preparare: se rumenesc migdalele intr-o tigaie non-adeziva (2-3 minute).
Amesteca intr-un bol smantana cu extractul de migdale si adauga migdalele prajite. Se toarna compozitia in mijlocul farfuriei si se orneaza cu visine sau capsune, dupa preferinta.


Grepfrut la cuptor

Ingrediente
1 grepfrut mare, despicat in doua bucati
2 linguri de margarina
2 linguri de indulcitor
1/2 lingurita de scortisoara macinata

Mod de preparare: pentru a se consuma mai usor, se indeparteaza pielita de pe cele doua jumatati de grepfrut. Se pune cate o lingura de margarina pe fiecare bucata de grepfrut, dupa care se presara scortisoara amestecata in prealabil cu indulcitorul.
Se lasa la cuptor cateva minute.