Informatii generale
Alopeciile reprezinta afectiuni caracterizate prin pierderea locala sau completa a parului si afecteaza de obicei scalpul. Poate aparea insa si in alte zone ale corpului. Nu este o boala grava din punct de vedere medical. Cu toate acestea este o afectiune stresanta din punct de vedere psihologic, din cauza impactului estetic negativ pe care il are asupra pacientului.
Alopecia este denumirea medicala folosita pentru pierdea parului si exista mai multe tipuri de alopecii. Acestea variaza de la mici portiuni lipsite de par pana la pierderea totala a parului. Oricine poate suferi de aceasta boala, indiferent de sex, varsta sau rasa. S-a constatat ca este ereditara si s-a estimat ca aproximativ 18% dintre pacientii au in familie un alt caz de alopecie.
Procentul femeilor afectate de caderea parului este in crestere, iar cauzele acestei noi tendinte sunt identificate. Dereglari hormonale, sarcina, menopauza, stresuri psihice, toate acestea contribuie la pierderea parului. Daca aceasta situatia este intampinata cu neliniste de femei, barbatii sunt cei mai afectati.
"Cea mai mare temere a barbatilor este sa nu cheleasca. Dupa varsta de 30 ani, un barbat din trei are impresia ca ii cade parul. Urmeaza apoi un cortegiu de complexe mai mult sau mai putin importante in functie de ficare individ , dar rareori ignorate. Studiile recente arata ca 63% din barbati considera calvitia un factor care le aduce un deserviciu aspectului fizic si puterii de seductie, iar 28% considera ca le afecteaza imaginea si le scade increderea si respectul de sine. Se realizeaza un "atasament profund si inconstient de parul nostru". Pierderea parului este adesea corelata cu tineretea care trece si nu se mai intoarce. Barbatii sunt dispusi sa faca multe sacrificii pentru a lupta impotriva a ceea ce considera o imbatranire prematura... este valabil si pentru femei," declara dr. Oana Clatici, medic specialist dermatolog Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.
Comentarii (4)
Intr-adevar nu toate tratamentele functioneaza intotdeauna. Poti incerca si Botea Active Fluid de la Carin, tratament profesional. Multi s-au declarat incantati de efecte. Cauta-ne pe FB si vei primi mai multe detalii.
am aproape 17 ani si am o mica problema de cava timp (aprox. 3 ani)a inceput sa mi se rareasca parul,iar de curand m am ras in cap,in speranta ca o sa se regenereze.e adevarat ca daca te razi in cap parul o sa se mai indeseasca?multa lume sustine chestia asta iar altii o contrazic.
este un articol excelent ma va ajuta sa iau o hotatare si sa merg la dermatolog pentru ca am mari probleme cu caderea parului
Intr-adevar caderea parului este o afectiune frecvent intalnita...multumim pentru informatii
Posteaza comentariu