"Tratamentul alopeciei trebuie sa tina cont de cauze. In afara de excluderea cauzelor care duc la alopecia difuza rapida, trebuie sa se tina seama si de aplicarea unor produse care stimuleaza cresterea parului. Medicul dermatolog este cel care va va investiga si va va recomanda tratamentul adecvat," explica dr. Clatici.
Specialistul te sfatuieste:
- Spalarea zilnic a parului in cazul in care se face cu un sampon bland nu reprezinta o problema. Pruritul (mancarime) sau matreata discreta pot indica faptul ca spalarea parului este prea frecventa. Excesul de ingrijire activeaza faza telogena a firului de par, care cade in exces;
- Atentie la cosmeticele folosite pentru par: vopsire, permanent, etc. Acestea afecteaza firul de par;
- Tensiunea exercita asupra firelor de par de catre hairstylisti poate favoriza caderea parului;
- Curele drastice de slabire, dietele alimentare dezechilibrate pot determina caderea parului;
- Atentie la deficitul de fier sau nivelul scazut de feritina, deficienta de zinc sau biotina.
Comentarii (4)
Intr-adevar nu toate tratamentele functioneaza intotdeauna. Poti incerca si Botea Active Fluid de la Carin, tratament profesional. Multi s-au declarat incantati de efecte. Cauta-ne pe FB si vei primi mai multe detalii.
am aproape 17 ani si am o mica problema de cava timp (aprox. 3 ani)a inceput sa mi se rareasca parul,iar de curand m am ras in cap,in speranta ca o sa se regenereze.e adevarat ca daca te razi in cap parul o sa se mai indeseasca?multa lume sustine chestia asta iar altii o contrazic.
este un articol excelent ma va ajuta sa iau o hotatare si sa merg la dermatolog pentru ca am mari probleme cu caderea parului
Intr-adevar caderea parului este o afectiune frecvent intalnita...multumim pentru informatii
Posteaza comentariu