1. Femeile au nevoie de nutrienți specifici
Majoritatea femeilor nu știu că au nevoie de anumite substanțe nutritive. Vitamina D, de exemplu, este o vitamină regăsită în principal în lumina soarelui și în puține surse alimentare. Cele mai multe femei au o deficiență de fier, ca rezultat al ciclurilor menstruale continue și al sarcinilor. Iar deficitul de fier al femeilor poate fi înlăturat cu ajutorul consumului de carne roșie, o sursă principală a acestei substanțe nutritive, dar care este rar consumată de către femei. Deficitul de fier poate duce la apariția unor simptome precum oboseala, scăderea energiei, migrenele, durerile musculare și subțierea firului de păr. Carnea bogată în fier include carnea de vită, pește și pasăre de curte. Se regăsește fier și în legume precum fasole, linte și mazăre.
2. Pielea femeilor se deshidratează rapid
Femeile sunt foarte predispuse la deshidratarea pielii. Există câteva motive pentru care se întâmplă acest lucru. În primul rând, băile și dușurile reprezintă o practică esențială dusă la extrem de femei. Scufundarea pielii în apă pentru perioade lungi de timp este contraproductivă. Dușurile lungi și fierbinți nu sunt bune pentru piele, deoarece înmoaie uleiurile pielii, acestea fiind ușor îndepărtate, ceea ce duce la uscarea pielii. Limitarea expunerii la soare, micșorarea temperaturii de la duș și limitarea contactului cu apa caldă pot ajuta la evitarea deshidratării pielii.
3. Femeile sunt predispuse la anxietate
Femeile au un nivel mai ridicat de cortizol (hormonul stresului), progesteron (un hormon care normalizează sarcina) și estradiol (un steroid natural). Ca rezultat al acestor substanțe chimice și al efectului lor asupra hormonilor și neurochimiei femeilor, există un risc dublu ca femeile să aibă de-a face cu o tulburare de anxietate. Printre sfaturile date de specialiști se numără și realizarea unei liste pe care să fie notate lucrurile pentru care ești recunoscătoare, practicarea meditației și a acceptării, alcătuirea unei liste cu lucrurile pe care le poți controla în situația care îți provoacă anxietate și ceea ce nu poți controla. Dacă nivelul de anxietate începe să îți afecteze viața în mod considerabil, este recomandat să cauți asistență medicală, terapie sau un grup de sprijin.