Ingrediente
5 căni cu apă
4 linguri de rădăcină proaspătă de turmeric (rasă)
3 linguri de miere
2 lingurițe de ghimbir ras
1/2 cană cu zeamă proaspătă de lămâie
1/2 cană cu suc de portocale (opțional, pentru gust)
Mod de preparare
Dificultate: ușoară
Timp de preparare: 30 de minute
Porții: 5
Se pune apa într-o oală și se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă rădăcina proaspăt rasă de turmeric împreună cu ghimbirul ras într-un borcan sau într-un alt recipient care rezistă la temperaturi ridicate. Se toarnă apa fierbinte în borcan. Se lasă amestecul la infuzat timp de cel puțin 10 minute.
Se adaugă mierea în borcan și se amestecă cu ajutorul unei lingurițe până în momentul în care se dizolvă complet. Se strecoară tot amestecul și se adaugă zeama de lămâie. După ce se răcește puțin compoziția, ia o gură și apoi adaugă sucul de portocale sau mai multă zeamă de lămâie, dacă este nevoie.
Posteaza comentariu