Sforaitul, diabetul si afectiunile cardiovasculare

Cele mai multe persoane trateaza sforaitul ca pe un joc, fiind amuzate la maxim de persoanele care sforaie ca un tren pe care uneori nu ai vrea sa le ai in dormitor. Aceste persoane nu stiu ca sforaitul este o cauza comuna a afectiunilor cardiovasculare, diabetului sau lezarea centrilor nervosi.

Este o greseala sa nu iei in serios sforaitul, deoarece este un semn fundamental care indica o afectiune a somnului, precum Apneea Obstructiva a Somnului, ceea ce inseamna ca frecvent ti se intrerupe respiratia pentru cateva clipa, in timp ce dormi.

Sindromul de apnee in somn poate determina cresterea presiunii sanguine si atacurile de inima, sa nu mai mentionam faptul ca cei care sufera de apnee se simt neodihniti, si sunt cei care de foarte multe ori atipesc cand sunt la volan. Astfel, daca crezi sa suferi de apnee este foarte important sa cauti o metoda pentru a te trata.

Dar sa spunem sa nu prezinti semne ale sindromului de apnee in somn. Partenerul de cuplu, in cazul in care imparti camera cu cineva, doarme profund, iar tu cand te trezesti te simti odihnita. Sansele ca tu sa iti simti sforaieturile sunt minime, iar evidentele sunt ingrijoratoare, asa ca in cazul in care cunosti pe cineva care sforaie nu trebuie sa ignori acest fapt.  

Sforaitul poate conduce la diabet. Un studiu publicat in Jurnalul American de Epidemiologie, realizat pe un esantion de 70.000 de femei in curs de 10 ani, a scos la suprafata ca persoanele care sforaie sunt de 2 ori mai expuse riscului de a face diabet decat cele care nu sforaie.

Autorul studiului, Wael Al-Delaimy sugereaza ca sforaitul diminueaza cantitatea necesara de oxigen, fapt ce este un obstacol pentru organism pentru a produce cantitati ridicate de un compus cunoscut sub denumirea de catecolamine. Aceasta determina rezistenta la insulina, situatie cunoscuta ca fiind premergatoare diabetului.

De asemenea, sforaitul creste presiunea sanguina, iar studiile au demonstrat ca persoanele care sforaie sunt expuse riscului de a face atac de inima, tocmai din cauza presiunii sanguine ridicate.

Mai mult, sforaitul iti va afecta performantele intelectuale. S-a constatat ca persoanele care sforaie au performante scazute la testele de inteligenta, incetinind reactiile si acuitatea vizuala. In realitate, este redusa cantitatea de oxigen care ajunge la creier, factor care duce la moartea celulelor creierului.  

Deci, daca sforai gaseste-ti un tratament, o terapie naturista pentru a te vindeta ca aceasta afectiune, daca ii putem spune asa. Nu este usor, dar daca cauti sistematic printre noile remedii  vei gasi ceva care va avea rezultate si la tine. Voi revenii intr-un articol viitor asupra sforaitului pentru a prezenta cateva dintre cele mai cunoscute sfaturi pentru a nu mai sforai.