Fibrilatia atriala sau bataile rapide ale inimii

Tratament Tratamentul  depinde de tipul FA si de cat de sever  afecteaza pacientul. Medicul  poate prescrie un tratament medicamentos pentru a preveni aparitia episoadelor de FA, pentru a controla simptomele si pentru a reduce riscul de aparitie a unor potentiale complicatii sau  poate recomanda alte proceduri terapeutice.


Tratamentul medicamentos

Medicul va decide care este cea mai potrivita medicatie, bazandu-se pe o serie de factori, incluzand: caracteristicile bolii, de cat timp au aparut episoadele de FA, orice tratamente anterioare prescrise, nevoia potentiala de a trata alti factori de risc si cat de mult afecteaza FA viata de zi cu zi a pacientului.

Medicamente folosite in mod curent pentru pacientii cu fibrilatie atriala sunt antitromboticele - reduc formarea cheagurilor de sange si previn aparitia accidentului vascular cerebral (acenocumarol, aspirina).


Tratamentul ritmului sau al frecventei cardiace

Anumite  medicamente pot fi prescrise de medic pentru a preveni aparitia episoadelor de FA (terapie antiaritmica) si/sau pentru a controla bataile rapide ale inimii (mentinerea frecventei cardiace in limite normale).
Acest tratament poate include medicamente care:

  • restabilesc si/sau mentin ritmul normal cardiac;
  • antiaritmice (amiodarona, flecainida, sotalol, propafenona);
  • mentin frecventa cardiaca normala;
  • betablocante (atenolol, metoprolol, propanolol);
  • blocante ale canalelor de Ca (diltiazem, verapamil);
  • glicozide;
  • cardioversia.

Daca simptomele sunt destul de severe si dureaza mai mult timp fara sa inceteze, poate deveni necesara intreruperea episodului de fibrilatie atriala cu ajutorul cardioversiei pentru reintrarea in ritmul cardiac normal.
Aceasta se poate face prin medicatie sau soc electric cardiac si se efectueaza sub supraveghere medicala in cadrul spitalului.

Desi o varietate de medicamente pot fi eficiente in controlul FA, acestea pot sa nu previna reaparitia episoadelor sau sa nu controleze efectiv simptomele. In aceste cazuri, medicul poate recomanda alte proceduri terapeutice de specialitate.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 28 Feb 2012, 00:41
    tahicardie

    foarte util si interesant articolul. e foarte bine sa fim informati si sa prevenim, mai ales ca in romania nici nu stii de ce doctor dai. in ceea ce priveste bolile de inima, e bine de stiut ca exista spitale bune, specializate pe cardiologie nu numai in bucuresti, dar si la cluj si destul de recent, la brasov,clinicco, pe care o recomand cu incredere pentru ca am ajuns la ei cu o tahicardie anul trecut

    3
    0

  • oana pe 28 Iun 2011, 21:26
    boli de inima

    care ar fi cauzele acestor batai necontrolate ale inimii? e posibil sa fie din lipsa fierului in organism?

    10
    0

  • hercz maria pe 12 Iun 2009, 19:09

    foarte bine de stiut si din pacate cunosc multi cu aceasta afectiune

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod