Diagnostic
De regula, la un control de specialitate se efectueaza anamneza, un examen fizic al pacientului, dar si o radiografie toracica. De asemenea, tot in timpul consultului, medicul iti va verifica tensiunea. Cea mai folosita metoda pentru a diagnostica fibrilatia atriala este electrocardiograma (inregistrarea activitatii electrice a inimii).
Electrocardiograma Holter este o alta investigatie care se poate efectua. Aceasta inregistreaza ritmul cardiac continuu.
Testele de sange pot depista eventuale probleme ale glandei tiroide sau o anomalie chimica a sangelui care ar putea duce la fibrilatie atriala.
Ecografia cardiaca - poate detecta modificari structurale care se pot asocia fibrilatiei atriale cum ar fi, de exemplu, prolapsul de valva mitrala sau valvulopatia reumatismala.
Fibrilatia atriala sau bataile rapide ale inimii
De TopSanatate
Comentarii (3)
foarte util si interesant articolul. e foarte bine sa fim informati si sa prevenim, mai ales ca in romania nici nu stii de ce doctor dai. in ceea ce priveste bolile de inima, e bine de stiut ca exista spitale bune, specializate pe cardiologie nu numai in bucuresti, dar si la cluj si destul de recent, la brasov,clinicco, pe care o recomand cu incredere pentru ca am ajuns la ei cu o tahicardie anul trecut
care ar fi cauzele acestor batai necontrolate ale inimii? e posibil sa fie din lipsa fierului in organism?
foarte bine de stiut si din pacate cunosc multi cu aceasta afectiune
Posteaza comentariu