Tort de pişcoturi cu iaurt, cremă de ciocolată şi Lichi by Chef Paul Siserman

Atât maiaşii, cât şi aztecii credeau cu tărie că sămânţa de cacao are puteri magice şi divine.

La curtile regale, bauturile pe baza de cacao erau ceva de lux, rezervat doar elitelor. In timpul lui Casanova i se atribuiau calitati afrodisiace. De fapt, exista si o legenda care spune ca cel mai faimos amant al istoriei folosea ciocolata ca pe o arma secreta.

In prezent, mai ales in urma dezbaterilor nutritionale legate de efectele consumului de produse pe baza de cacao, isi face loc ciocolata neagra. Ea contine o masa mult mai mare de cacao, fiind considerata mult mai sanatoasa pentru organism, datorita continutului crescut de flavoniode (lucreaza ca antioxidanti).



Dar, dincolo de orice dezbatere legata de efectele consumului de dulce, eu cred ca in toate arma secreta este, de fapt, moderatia. Am ales sa va propun o reteta dulce, avand la baza ciocolata neagra, dar cu recomandarea de a se gati cu pasiune si a se consuma cu … cei dragi!

Tort de piscoturi cu iaurt, crema de ciocolata si Lichi


Ingrediente:


Pentru blat:

250 gr piscoturi Savoiardi
100 ml sirop din compot
Pentru crema 1:
250 gr iaurt
250 gr smantana dulce pentru frisca
50 gr zahar pudra
1 pastaie vanilie
4 lichi din compot
20 gr gelatina granule
chef-paul-siserman