Ingrediente:
1 kg inimi de curcan
3-4 căței usturoi
300 gr sos de roșii
1 legătură mărar
3-4 tulpini țelină apio
250 ml vin roșu
1 linguriță pastă de ardei roșu
100 ml ulei de măsline
sare, piper
2-3 foi dafin
Mod de preparare:
Se curăță usturoiul și se toacă mărunt.Țelina se spală și se taie cubulețe. Inimile se spală și se despică în 2 părți, apoi se spală din nou.
Se călesc într-o oală usturoiul cu țelina apio, se adaugă și inimile. Când inimile sunt rumenite, se stinge cu vin.
După evaporarea alcoolului, se adaugă și sosul de roșii, pasta de ardei și foile de dafin. Se completează cu apă și se lasă la fiert până când scade și are consistența unui sos.
Se poate servi cu mămăliguță și murături sau doar cu crutoane de pâine.
Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!
Chef Paul Siserman (InkChef)
www.paulsiserman.ro
Posteaza comentariu