Sunt Chef Paul Siserman. Daca m-ar provoca cineva sa spun in ce cred cel mai mult pe lumea asta, in afara de Dumnezeu, as raspunde fara nicio ezitare: in arta culinara. Pentru mine, a gati este precum aerul pe care il respir. Daca dau timpul inapoi, mi-as rezuma aspiratiile profesionale prin: am fost copilul care a visat sa devina pilot, tanarul care si-a dorit sa fie procuror, barbatul care a ajuns bucatar. Si sunt mandru!
Cu o experienta de multi ani in bucatarie, unde am inceput de la a spala vase, ma bucur sa pot afirma ca, in prezent, imbin prepararea mancarii cu profesia de profesor –formator, consilier in HoReCa si manager al propriului proiect din Cluj – “Scoala de Cooking si Spatiu Multifuncional”, singura din zona Ardealului, realizata in parteneriat cu Electrolux.
Bucataria este un univers complex si fascinant. O lume care, daca ajungi sa o cunosti corespunzator, va deveni parte din cotidianul personal. Nu trebuie sa fii bucatar profesionist ca sa poti gati preparate gustoase sau sa montezi farfurii deosebite. Tot ceea ce iti trebuie este un strop de pasiune, putina rabdare si … un pic de ispiratie.
Prin acest blog va invit sa intrati in lumea artei culinare, sa descoperiti secrete din bucatarie, retete si sfaturi despre plating-uri si despre ce inseamna a gati cu adevarat.
Ca si Chef (in acceptiunea corecta a termenului, Bucatar), imi place sa cred ca poti aduce la un numitor comun toate gusturile, oferind idei de retete din bucatariile lumii si din noile trend-uri culinare. Fie ca vorbim de iubitorii mancarurilor altor popoare sau de vegetarieni, a manca trebuie sa ramana egal cu rasfatul suprem al papilelor gustative, fara a omite atentia acordata sanatatii.