Chef Paul Siserman vă recomandă Tortelloni cu ricotta, spanac, hering afumat și migdale

La început de februarie, luna în care celebrăm iubirea, vă propun să intrăm în bucataria italiană și să gătim împreună o rețetă care are la bază un ingredient de legendă.

Povestea spune că Zeița Iubirii, Venus, alături de Bacchus și Marte, se întorcea de la o bătălie între orașele Modena și Bologna. În drum, cei trei zei decid să poposească la hanul “Corona”, aflat în orasul Castelfranco Emilia. A doua zi, de dimineață, Venus este lăsată în urma de cei doi. Chemând hangiul, acesta, înainte a intra în camera ei, o privește pe furiș, prin gaura cheii, și rămâne uluit de frumusețea zeiței.

Ca vrăjit, se întoarce imediat în bucătărie și începe a prepara o foaie de paste. Rupe o bucată, o taie în pătrate pe care le umple și le împăturește sub o forma pe care o denumește “Buricul lui Venus”. Dincolo de legendă și frumusețea ei, prima rețeta de Tortellini datează din anul 1570.

Tortellini sunt smbol al culturii gastronomice din Castelfranco Emilia și parte din viața de familie a regiunii Emilia.
Așadar, haideți să gătim o rețetă care are la bază ingredientul dedicat lui Venus: Tortelloni cu ricotta, spanac ,hering afumat și migdale.

Ingrediente pentru 24 de bucăți:

  • Făină 250 g
  • Ouă, 2 gălbenușuri
  • Pentru umplutură:
  • Spanac 250 g
  • Ricotta 125 g
  • Parmigiano reggiano ras 50 g
  • Nucșoară, după gust
  • Sare /piper
  • Hering afumat file 100 g
  • Unt 50 g
  • Cățel usturoi
  • Fulgi de ardei iute

Mod de preparare:
Se face aluatul din făină și gălbenușuri (bătute) și se adaugă puțină apă, dacă este nevoie până când obținem un aluat de consistența plastelinei.
Se învelește într-o folie de prospețime și se pune la frigider cca. 30 min.
Trageți spanacul în puțin ulei de măsline. Adăugați puțină sare, pentru a scoate apa. Într-o sită, scurgeți spanacul. Amestecați ricotta cu spanacul, parmezanul ras și nucșoara și puțină sare.
Formați, umpleți și fierbeți tortelloni. Într-o tigaie, topiți untul, adăugați sare, piper, un cățel de usturoi - tăiat în 2 bucăți.
Aromatizați untul, apoi înlăturați usturoiul. Trageți în unt tortellonii, apoi adăugati file-ul de pește tăiat bucăți mici!
Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman
(InkChef)

www.paulsiserman.ro
chef-paul-siserman