Tortellini sunt smbol al culturii gastronomice din Castelfranco Emilia și parte din viața de familie a regiunii Emilia.
Așadar, haideți să gătim o rețetă care are la bază ingredientul dedicat lui Venus: Tortelloni cu ricotta, spanac ,hering afumat și migdale.
Ingrediente pentru 24 de bucăți:
- Făină 250 g
- Ouă, 2 gălbenușuri
- Pentru umplutură:
- Spanac 250 g
- Ricotta 125 g
- Parmigiano reggiano ras 50 g
- Nucșoară, după gust
- Sare /piper
- Hering afumat file 100 g
- Unt 50 g
- Cățel usturoi
- Fulgi de ardei iute
Mod de preparare:
Se face aluatul din făină și gălbenușuri (bătute) și se adaugă puțină apă, dacă este nevoie până când obținem un aluat de consistența plastelinei. Se învelește într-o folie de prospețime și se pune la frigider cca. 30 min.
Trageți spanacul în puțin ulei de măsline. Adăugați puțină sare, pentru a scoate apa. Într-o sită, scurgeți spanacul. Amestecați ricotta cu spanacul, parmezanul ras și nucșoara și puțină sare.
Formați, umpleți și fierbeți tortelloni. Într-o tigaie, topiți untul, adăugați sare, piper, un cățel de usturoi - tăiat în 2 bucăți. Aromatizați untul, apoi înlăturați usturoiul. Trageți în unt tortellonii, apoi adăugati file-ul de pește tăiat bucăți mici!
Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!
Chef Paul Siserman
(InkChef)
www.paulsiserman.ro
Posteaza comentariu