Dorinte implinite in 2010!

Multe dintre dorintele pe care ti le pui in noaptea dintre ani depind numai de tine spre a fi implinite. Fie ca le numesti planuri de viitor sau rezolutii, toate aceste ganduri cu care incepi un an nou sunt promisiuni pe care ti le faci tie insati.

Multe dintre dorintele pe care ti le pui in noaptea dintre ani depind numai de tine spre a fi implinite. Fie ca le numesti planuri de viitor sau rezolutii, toate aceste ganduri cu care incepi un an nou sunt promisiuni pe care ti le faci.

Si tocmai pentru ca sunt promisiuni de care stii numai tu, se intampla sa fii mai delasatoare si intr-un timp mai scurt sau mai lung sa si uiti de ele. Noi iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti pastrezi motivatia si sa nu uiti de scopurile pe care ti le-ai propus pentru acest an.

Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Washington, 63% dintre cei care isi fac rezolutii la inceput de an spun ca le pastreaza timp de doua luni, iar 67% dintre ei au trei sau mai multe rezolutii.

Cele mai comune planuri la inceput de an sunt: voi renunta la fumat, alcool etc., voi fi mai implicat la scoala/serviciu, voi manca sanatos sau voi slabi.

Un plan concret


O simpla idee precum "anul asta slabesc" este foarte vaga si drept urmare dificil de realizat. Rezolutiile tale trebuie sa fie cat mai exacte pentru a avea sanse de reusita. "Anul acesta vreau sa slabesc 10 kg", de exemplu, este un scop mult mai clar.
Dupa stabilirea concreta a rezolutiei, traseaza un plan pe care il vei pune in aplicare. De exemplu, "voi slabi 5 kg pana in iunie, apoi alte 5 pana in septembrie" este un traseu clar, care nu iti lasa loc de interpretari.

Noteaza-ti


O agenda sau un carnetel te ajuta sa nu uiti ceea ce ti-ai propus. Scrie pe un carnetel pe care sa il porti tot timpul in geanta care sunt planurile tale pentru noul an. Astfel vei vedea de fiecare daca cand il deschizi ceea ce ti-ai propus la inceputul anului. Pe de alta parte, notand pasii necesari pentru a-ti implini scopurile vei reusi mult mai usor sa le duci la bun sfarsit.

O alta varianta este sa iti pui biletele cu rezolutiile tale pe frigider, pe birou sau in zone din locuinta ta pe care le frecventezi des.
In acest mod le vei vedea tot timpul si motivatia de a reusi ceea ce ti-ai propus va creste.

Vorbeste despre scopurile tale


Nu face un secret din ceea ce iti doresti sa obtii in noul an. Vorbind cu prietenii, familia si colegii despre asta te vei automotiva, dar pe de alta parte va exista si un alt factor care te va impiedica sa renunti prea usor la scopurile tale: teama de esec. Teama de a nu dezamagi si dorinta de a obtine si pastra respectul celorlalti sunt adevarati combustibili in atingerea scopurilor pe care ti le-ai propus.

Transforma obiceiurile benefice in obisnuinta


Specialistii spun ca sunt necesare 21 de zile pentru ca o activitate, cum ar fi de exemplu exercitiile fizice, sa se transforme in obisnuinta si ai nevoie de 6 luni pentru ca aceasta sa ajunga parte din felul tau de a fi. Incearca sa iti pastrezi obiceiurile bune pentru aceasta perioada, iar apoi ele vor face pur si simplu parte din viata ta.

Tine evidenta reusitelor


Faptul ca ai facut mici pasi pentru implinirea scopurilor tale este extrem de motivant. Important este sa vezi partea plina a paharului.
Ca sa iti pastrezi optimismul, scrie pe o foaie micile victorii pe care le obtii.
De exemplu, daca vrei sa slabesti, scrie cate kilograme ai dat jos intr-un anumit interval de timp, sau daca te lasi de fumat, calculeaza cati bani ai economisit de cand fumezi mai putin sau chiar deloc.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă