"Nu am gasit intelegere nicaieri si nu mi-a amanat nimeni datoriile. Am supravietuit alaturi de fetita mea si de sotul meu (si el, ramas fara munca tot la sfarsitul lui martie), din cateva colaborari. Banii castigati erau suficienti pentru paine si iaurt, ca sa zic asa. Am continuat sa caut un job, am continuat sa sper. Am avut momente de mare depresie, de mare dezamagire. Le-am depasit, uitandu-ma in ochii fetitei mele, careia nu puteam sa-i explic de ce plang, de ce vorbesc singura, dar de care trebuia sa am grija. Mi-am gasit un loc de munca, cand nu mai speram, un loc bun si foarte bine platit. Muncesc in continuare mult, pentru ca am datorii mari si trebuie sa recuperez. Teoria mea: iau problemele pe bucatele si le rezolv putin cate putin! Si am incredere in balonasul meu cu oxigen – fetita mea” , povesteste Silvia.
Criza ne afecteaza pe toti, intr-o mai mica sau mai mare masura. Oscilezi intre descurajare, angoasa si teama si te gandesti: “Sigur! Teorie pozitiva, imi trebuie mie, cand totul a iesit din fagasul normal”. O atitudine pozitiva este mai mult decat o teorie, este un stil de viata, pe care merita sa-l adopti.
Accepta-ti temerile!
Un sondaj recent a aratat ca marile spaime sunt: 45% temerea ca nu putem face totul pentru micutii nostri; 39% frica de boala si suferinta fizica; 38% de somaj; 34 % de lipsa de bani.
In cartea “Fetele fricii”, filozoful Michela Marzano afirma ca teama este una dintre cele mai des intalnite sentimente umane. “Nu teama animalica, instinctuala, ci o teama elaborata, rationala, care macina si ucide. Pe de alta parte teama este punctul de plecare pentru a putea. Omul trebuie sa redescopere increderea in sine si curajul, plecand de la recunoasterea spaimelor, a fricilor si a temerilor pe care le are. Si, poate ca nu ar strica sa luam lectii de la curajul in forma sa pura, de la curajul animalului din noi. Oamenii trebuie sa inteleaga ca atata vreme cat au capul pe umeri, iar creierul le merge, pot depasi orice obstacole”, afirma Michela Marzano.
Posteaza comentariu