Încordează-ți mușchii pentru a adormi la loc dacă te trezești în toiul nopții
Poți să stai culcat ore în șir încercând să adormi, dar nimic nu funcționează pentru că întreg corpul tău este încordat.
Încearcă acest truc:
- Începe de la degetele de la picioare spre frunte și relaxează-ți treptat mușchii
- Încordează fiecare grupă musculară timp de 5 secunde. Apoi relaxează-te
Menține răcoarea în cameră pentru a evita coșmarurile
Dacă îți place să fie cald spre foarte cald în dormitor, acesta poate fi un obicei prost. O temperatură mai scăzută a camerei este unul dintre cei mai importanți factori pentru a dormi bine, spun cercetătorii.
Cea mai bună temperatură este de aproximativ 18,3 °C. Însă medicii recomandă menținerea acesteia între 15,5 °C și 19,4 °C, în funcție de ceea ce înseamnă confortabil pentru fiecare. Acest lucru se datorează faptului că fiecare corp este programat să-și scadă temperatura seara.
Pune un picior pe podea dacă te simți amețit
Uneori, putem avea amețeli în timp ce încercăm să dormim. Dar, să ne întoarcem de pe o parte pe alta poate înrăutăți lucrurile. Pune doar un picior pe podea în timp ce stai întins pe spate. Acest lucru îți va ajuta creierul să-ți conștientizeze poziția și amețelile vor dispărea.
Nu ațipi mai târziu de ora 15:00
Majoritatea oamenilor nu sunt afectați de reprizele scurte de somn din timpul zilei și dorm bine noaptea. Dar, dacă te confrunți cu insomni sau alte tulburări de somn, ațipelile ar putea agrava aceste probleme.
Respectă aceste reguli dacă îți place să te odihnești în timpul zilei:
- Reprizele de somn trebuie să fie scurte, adică să dureze între 10 și 20 de minute. Cu cât dormi mai mult, cu atât este mai probabil să te simți rău după trezire
- Nu ațipi mai târziu de ora 15:00
- Trage un pui de somn într-un loc liniștit, răcoros și întunecat
Respiră cu burta pentru a adormi mai ușor
Este posibil să te simți anxios, îngrijorat sau tensionat în timp ce încerci să adormi.
- Golește-ți plămânii de aer
- Respiră în liniște pe nas timp de 4 secunde. Burta ta ar trebui să se ridice
- Ține-ți respirația timp de 7 secunde
- Expiră pe gură timp de 8 secunde
- Repetă ciclul de până la 4 ori
Creează un canal cu pernele dacă ai probleme cu umerii
Dacă ai dureri de umeri și dormitul pe spate sau pe burtă nu e confortabil, încearcă acest sfat. Nu este nevoie de cumperi niciun dispozitiv special, trebuie doar să ai perne de calitate și să creezi un canal pentru braț cu ajutorul lor. Pune o pernă sub cap și una subraț spre burtă, astfel între cele două perne se va crea acel canal extrem de util. Nu pune perne prea mari sub tine. Menține coloana vertebrală aliniată.
Citește și: 10 alimente pe care le poți consuma chiar și după ce expiră
Scrie ceva înainte de culcare
Poate suna ciudat, dar studiile arată că notarea evenimentelor pozitive înainte de culcare reduce stresul și îmbunătățește calitatea somnului.
Fă-ți timp 15 minunte în fiecare seară pentru a scrie ceva despre ziua respectivă, dar încearcă să te concentrezi nu numai asupra lucrurilor bune, ci și asupra a ceea ce simți în momentul acela.
Încearcă să îți repeți în minte cuvintele "Nu gândi" din nou și din nou
Specialiștii spun că acest truc funcționează ca o vrajă magică. Ai nevoie de 120 de secunde pentru a termina procedeul. Repetă-ți cuvintele "Nu gândi" iar și iar. Ultimele 10 secunde ar trebui să fie momentul în care începi să adormi.
Spune-ți să rămâi treaz ca o intenție paradoxală
Există o metodă pe care o poți încerca, dar se bazează pe un paradox. Să-ți spui să rămâi treaz poate fi un truc grozav pentru a adormi mai repede. Oamenii care au practicat această tehnică au adormit mai repede decât cei care nu au făcut-o. Iar această tehnică poate fi chiar mai eficientă decât practicile tradiționale de respirație, chiar dacă suferi de insomnie.
Apasă punctele de relaxare chiar de sub palmă
Punctele specifice acupuncturii pot promova și un somn mai bun.
- Găsește spațiul mic și gol chiar de sub palmă. Aceste este primul punct. Al doilea punct este situat la trei lățimi ale degetelor în jos de la încrețirea încheieturii mâinii, chiar între tendoane
- Apasă ușor într-o mișcare circulară sau în sus și în jos timp de 2 până la 3 minute
- Vei simți cum mușchii încep să se relaxeze
- Repetă la cealaltă încheietură.
Sursă: brightside
Posteaza comentariu