reteta Caponata

Caponata siciliană, cel mai delicios mod de a mânca mai multe legume

Caponata este un fel de mâncare tradițional sicilian, care este în principal făcut din vinete – o versiune italiană a ratatouille-ului francez.
Servita ca garnitura si uneori chiar ca un condiment care se adauga peste orice fel de mancare, Caponata este chintesenta gustului mediteranean. Ingredientele-cheie sunt, desigur, legumele proaspete, impreuna cu ulei de masline, usturoi, otet balsamic, masline si capere.

Aceasta versiune a Caponatei pe care o vei regasi mai jos provine din bucataria lui Ellen Ecker Ogden, care a cofondat catalogul The Cook’s Garden si a urmat scoala de gatit in Italia si Irlanda. Reteta este prezentata in noua ei carte, The New Heirloom Garden.
„Este o mancare nutritiva, bogata in legume. Daca ai un recipient pe care il poti sigila, va rezista in frigider timp de 10 zile”, explica Ellen.

Reteta de Caponata cu vinete


Ingrediente:

-120 ml ulei de masline extravirgin

-2 cepe rosii, taiate cubulete

-o vanata de dimensiune medie, decojita si taiata in cuburi

-1 zucchini, taiat rondele subtiri

-1 bulb mare de fenicul, feliat

-2 tulpini de telina, feliate

-1 ardei capia mare, taiat cubulete

-3 catei de usturoi, zdrobiti

-1 lingurita de sare de mare

-1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat

-100 ml otet balsamic

-o ceasca de masline negre, taiate grosier

-60 grame pasta de tomate

-2 linguri capere

-frunze de oregano proaspat, taiate fin.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod