Însă de ce se întâmplă acest lucru? De ce sunt atât de mulți oameni care au uitat ce înseamnă bunătatea și compasiunea față de semenii lor? Și, în plus, de ce ar trebui să fii bun cu oamenii răi cu tine?
Când oamenii sunt răi, tratează-i cu bunătate
Atunci când te uiți în jurul tău, poți vedea că toată lumea concurează pentru ceva. Acest lucru are loc deoarece suntem învățați de la o vârstă fragedă să concurăm - cu rudele, cu colegii de clasă, cu prietenii, cu partenerii. Concurența reprezintă o mare parte a vieții noastre de zi cu zi. De fapt, o mare parte a societății, așa cum o știm, este bazată structural pe concurență. Chiar și dacă analizezi sistemul economic actual, din cauza banilor, oamenii trebuie să concureze între ei pentru a-și câștiga existența.
Fiind născuți în acest sistem, ne gândim la concurență ca la o parte inevitabilă a naturii pe care trebuie să o acceptăm.Credem că această competiție este bună, iar că persoanele cele mai competitive se descurcă mai bine în viață. Dar ce înseamnă acest lucru? Că bunăstarea noastră depinde de insuccesul altora. Credem că dacă alte persoane sunt mai bune decât noi în diferite domenii, atunci calitatea vieții noastre este în mod automat diminuată. Nu e de mirare că nu ne pasă decât de câștigurile noastre personale. Iar acest lucru este destul de evident prin modul în care cei mai mulți oameni interacționează cu cei cu care intră în contact. Nu îi tratăm cu bunătate, compasiune și iubire. Suntem reci, distanți și nu arătăm aproape deloc afecțiune.
Iar această deconectare ne face să uităm de umanitatea noastră. Prin urmare, acest comportament are rădăcini psihologice, care sunt întărite de structura societății. Și puțini oameni sunt capabili să vadă impactul negativ extraordinar pe care acest comportament îl are asupra noastră, atât la nivel individual, cât și social.De-a lungul timpului, toți maeștrii spirituali au încercat să-i învețe pe oameni mai multe despre importanța cultivării bunătății, atitudinii deschise față de semenii noștri. Pentru cei mai mulți oameni, aceasta pare a fi o sarcină extrem de dificilă. Indiferent cât de amabili și buni încercăm să fim, trăim printre oameni răi și suntem influențați cu ușurință. Cum putem să rămânem buni într-o lume rea?
În primul rând, nu trebuie să te prefaci că ești bun cu oamenii, ci să îți pese cu adevărat și să le oferi afecțiune.
Respect, comunicare sinceră și atitudine prietenoasă. Pentru ca aceste lucruri să se întâmple, trebuie să ne schimbăm întreaga viziune asupra lumii. Sentimentul separării și al competiției duce la conflictul care predomină în lume, iar singura modalitate de a pune capăt este de a înțelege că separarea este doar o iluzie. În realitate, suntem cu toții conectați la un nivel profund, iar bunăstarea noastră depinde de bunăstarea celor din jurul nostru. Prin urmare, cum ne comportăm cu alții ajunge să se reflecte în felul cum se comportă alții cu noi. Numai atunci când înțelegi acest lucru, inima ta poate să se umple cu bunătate. Iar bunătatea va deveni starea implicită a conștiinței și o vom putea exprima în fiecare aspect al vieții noastre.Nu toți oamenii se vor trezi într-o zi și vor începe să-i iubească pe toți din jurul lor, dar pot începe să se comporte într-un mod mai bun și mai amabil, iar acest lucru poate avea un impact extraordinar în lume.
Bunătatea se poate răspândi ca un virus. Prin actele de bunătate plantăm semințele iubirii. S-ar putea să dureze puțin până când apar lăstarii, dar vor apărea mai devreme sau mai târziu.Așadar, când oamenii sunt răi cu tine, tratează-i cu bunătate. Poate într-o zi vor înțelege că bunătatea este sămânța fericirii.
Posteaza comentariu