Dar nu este tot timpul așa, pentru că nu există o corelație între cât de inteligenți suntem și cât de fericiți devenim pe parcursul vieții. O legătură există însă, și anume că te enervează anumite lucruri care pe ceilalți îi pot lăsa indiferenți. Majoritatea oamenilor isteți sunt isterizați chiar de următoarele șase situații.
Vorba lungă, sărăcia omului
Flecăreala te lasă rece, pentru că mintea ta deja rulează idei mult mai interesante decât nivelul discuțiilor banale. Când auzi gratuități în jurul tău, aproape că te obosesc.
Nu suporți să comentezi cele câteva subiecte pe care și le pasează oamenii zi de zi și preferi să taci dacă nu ai ceva cu adevărat important de spus. Discuțiile înalte, în schimb, îți fac o plăcere aproape palpabilă!Gândești mai mult decât vorbești
Fluxul tău de gânduri este atât de mare, încât nici dacă ai vrea, nu ai apuca să îl exteriorizezi. Din toate ”ingredientele” care se amestecă în capul tău, o mică parte ajunge verbalizată printre ceilalți, care nu ar putea ține pasul cu felul tău de a gândi, mereu cu un pas înainte.
Job-ul te plictisește
Nu e vorba despre mediul de lucru sau domeniul în sine, ci de faptul că activitățile pe care le faci încetează să te mai solicite corespunzător la un moment dat. Odată instalată rutina, creierul tău mai repede obosește din cauza atribuțiilor simple cu care s-a obișnuit deja, iar plictiseala îți semnalează că are nevoie de un combustibil nou.
Ești considerată ciudată din punct de vedere social
Fie că trântești câte o replică pe care nimeni nu are curaj să o spună, sau că intervii cu observații tranșante în diverse conversații, uneori poți deveni categoric incomodă. Faptul că ai tendința frecvent să abordezi subiecte abstracte poate fi incomod pentru partenerii tăi de conversație.
Te îndrăgostești foarte greu
Nu e vorba numai despre faptul că ești pretențioasă și cunoști criteriile pe care le folosești în selectarea unui partener, dar desființezi o mare parte din emoțiile tale, pentru că funcționezi în mare parte pe latura rațională. Ești analitică și critică, duci lipsă de spontaneitate din cauză că trăiești atât de mult în propria ta minte și uneori ți-e greu să comunici toate ideile care îți trec prin cap.
Deși ai tendința să te enervezi foarte ușor din unul sau mai multe motive de mai sus, amintește-ți că nimeni nu își alege trăsăturile cu care vine pe lume.
Da, și le poate exersa, iar tu probabil știi asta deja, însă blândețea și empatia nu se așează rău pe niciun fel de personalitate!
Posteaza comentariu