Este prima mea colaborare cu acest site și vă spun sincer că am emoții întrucât mă voi prezenta pentru prima dată în 11 țări central și est europene ce cuprind Rusia și Ukraina, două piețe exigente și total diferite ca și stil de celelalte țări în care eu am activat până acum. Nu sunt o novice în comercializarea de haine în străinătate dar sunt destul de curioasă să văd cum vor primi rusoaicele, care sunt împătimite după modă, lucruri scumpe, blănuri și mult bling-bling, un brand ce s-a făcut cunoscut în țări precum Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovenia și Slovacia.
Echipa de la Stilago m-a ajutat foarte mult , făcându-mi un training despre diferitele stiluri și preferințe ale publicului țintă din cele 11 țări în care site-ul activează și pot spune că noua mea colecție cuprinde o varietate foarte mare de produse care sper să atragă un public cât mai numeros.
M-am gândit că ar fi bine să îmi scot tot arsenalul din dotare și am pregatit o ședintă foto specială cu topmodelul Norina Sandra, ea lucrând doar la Paris, New York și Tokyo; pentru linia de bărbați l-am ales pe topmodelul Gilbert Costache iar modelele comerciale sunt Simona Iftimi și Andreea Ardelean.
Doi fotografi buni au realizat ședințele foto, Mihai Ion și Dan Borzan iar studenta la Arhitectură, Andreea Priesku a realizat machiajul. Ca să vedeți puțin din culisele acestor ședințe foto am realizat un filmuleț care reliefează atmosfera în imagini. Îl puteți vedea aici: http://www.youtube.com/watch?v=OKG03SUjx7k&feature=youtu.beOricum sunt mândră de notorietatea ce a căpătat-o brandul meu, pe care il cresc ca o floricică, udată zilnic la rădăcină , încă din anul 2007. Cu posibilități mici am făcut lucruri mari, inclusiv prezența mea la Galeria Designeri Români de la etaj 2 Cocor. Dar stresul își spune cuvântul și vă spun sincer că remediul meu anti-stres este o evadare de weekend din Bucureștiul prăfuit și aglomerat. Sâmbătă dimineață am pus mâna pe telefon și am sunat o prietenă care sta în Brașov. Mă uitam indiferentă pe geam și vedeam ceață și o zi mohorâtă afară. Glasul ei vesel m-a mai trezit și am ciulit urechile când mi-a spus că la Brașov este soare! M-am dus repede și am trezit-o pe fiica mea, Julie, care avusese o noapte mai lungă după ce chefuise pe la Balul Bobocilor de la Drept, am tras cuvertura de pe ea și i-am strigat: Azi e ziua ta, când vei conduce singură până la Brașov!”
În maxim o oră eram amândouă cu bagajul la ușă.
Soțul meu Răzvan era la Sibiu la căsuța noastră săsească din comuna Calnic, aflată în patrimoniul UNESCO datorită faptului că este în fața cetății medievale Calnic, căsuță ce trebuia pregatită pentru iarnă așa că al meu bărbat supervizase toate pregătirile cu localnicii din sat. Ne-am dat ca punct de întâlnire Piața Unirii, în fața bisericii Sfântul Nicolae, unul dintre cele mai frumoase locuri din Brașov.Dându-i indicații Juliei, am pornit pe autostradă spre Ploiești și am început drumul spre munte. Ajungând în apropierea Câmpinei mi-am adus aminte că vroiam demult să vizitez castelul Iuliei Hașdeu. Wow, este impresionant, mai ales când afli povestea micutei Julie, un copil precoce, super dotat, scriitoare de la opt ani și a cărei viață a fost curmată brusc de tuberculoză la numai 19 ani. Operele postume au fost publicate de Bogdan Petriceicu Hașdeu, tatăl îndurerat care a încercat cu disperare să o scoale din morți pe fiica lui, ridicând un edificiu în cinstea ei și recurgând la magie și spiritism pentru a comunica cu ea. Am cumpărat cărțile “Opera Poetică” și “Cugetări” ale Iuliei Hașdeu și am plecat de la castel cu sentimentul că cineva ne priveste din urmă…
Ajunse la Brașov, ne-am cazat la pensiunea de 4 stele Curtea Brașoveană, într-un apartament la mansardă cu geamuri mari care dau spre Tâmpa , cu turlele bisericii și acoperișurile caselor înălțându-se peste verdele închis al brazilor ce stau ca santinelele pe munte. M-am băgat în pat, având acest peisaj înaintea ochilor, și am adormit buștean până a doua zi dimineață când m-au trezit razele unui soare “cu dinți” și clopotele bisericii.
Am făcut o plimbare pe jos până în centru în Piața Sfatului și am intrat într-o mulțime ce se contopea cu zecile de porumbei ce își serveau masa direct din mâna oamenilor.
Copii, câini, porumbei, îndrăgostiți, seniori, toată lumea era vesela iar piața era plină de târgoveți care te îndemnau la kurtos , covrigi calzi, vin fiert și multe alte dulciuri.Am scos cartea cu poeziile Iuliei Hașdeu și am dat peste o …serenadă , care se mula perfect cu starea pe care am avut-o în acea zi , într-unul dintre cele mai frumoase orașe din țară:
“………..Și ce gângurește/Un zvelt porumbel,/Când roua sorbește/Pe-un ram ușurel?
Știi tu, mititica,/Un clopot spre cer/Ce poate să zică/Cu glas de mister?
În veci, toată firea/Și-ntregul pământ/Slăvește iubirea/În cântecu-i sfânt.” De Julie Hașdeu,Paris, 1885
PS: vineri seară am fost trup și suflet alături de băiatul ales de mine din comuna Ighiu, jud.Alba. S-a descurcat admirabil la toate probele și surpiza maximă a fost când i-am auzit numele strigat, el fiind câștigătorul marelui premiu de 10.000 euro la finala Mi’s Băiatul de la Țară. Am mână bună, asta-i clar!
Cu drag,
Dana Săvuică
http://www.danasavuica.ro/
https://www.facebook.com/pages/Dana-Savuica/158645347535146?ref=ts