Studiu. Femeile care nasc după 40 de ani trăiesc mai mult

Oamenii tind să judece femeile care devin mame mai târziu în viață. Cu toate acestea, studii recente au arătat că femeile care nasc la 40 de ani au șanse mai mari să trăiască mai mult.

Se pare că există o legătură clară între a-ți acorda timp pentru a deveni părinte și longevitate, iar doctorii vin cu argumente solide.

Femeile care nasc mai târziu au șanse mai mari de a avea o viață mai lungă

 

Femeile care pot avea copii în mod natural mai târziu în viață tind să trăiască mai mult, iar factorii genetici care permit acest lucru ar putea contribui, de asemenea, la o longevitate excepțională.

Numeroase studii au identificat o legătură între vârsta unei femei la nașterea ultimului copil și probabilitatea ei de a trăi o viață excepțional de lungă.

Cercetările arată că femeile care au născut după vârsta de 40 de ani au avut de patru ori mai multe șanse de a ajunge la 100 de ani, comparativ cu cele care au avut ultimul copil la o vârstă mai mică.

Să naști când ești mai în vârstă înseamnă că ești sănătoasă


Femeile care nasc între 30 și 40 de ani au, de asemenea, o șansă mai mare de a trăi mai mult.

Cercetările au arătat că femeile care au copii după vârsta de 33 de ani tind să trăiască mai mult decât cele care au ultimul copil înainte de vârsta de 30 de ani. Cu toate acestea, cercetătorii nu le sfătuiesc pe femei să amâne nașterea doar pentru a le crește șansele de longevitate.

Ei sugerează că vârsta la care o femeie are ultimul copil poate servi ca un indicator al ratei generale de îmbătrânire.

Capacitatea naturală de a concepe la o vârstă mai înaintată înseamnă probabil că sistemul reproducător al unei femei îmbătrânește mai lent, ceea ce poate reflecta un proces de îmbătrânire mai lent pentru întregul ei corp.

Este mai probabil să trăiești până la 95 de ani dacă naști după 33 de ani


Studiul a folosit date din Long Life Family Study, care analizează factorii biologici, psihologici și genetici din 551 de familii cunoscute pentru că au mulți membri care trăiesc mult timp.



Cercetătorii au analizat când 462 de femei au avut ultimul copil și cât timp au trăit după aceea. Ei au descoperit că femeile care au avut ultimul copil după vârsta de 33 de ani au avut de două ori mai multe șanse de a trăi până la 95 de ani sau mai mult decât cele care au avut ultimul copil până la vârsta de 29 de ani.

Descoperirile sugerează, de asemenea, că femeile pot juca un rol semnificativ în dezvoltarea trăsăturilor genetice care încetinesc îmbătrânirea și scad riscul de boli legate de vârstă. Acest lucru ar putea contribui la o durată de viață mai lungă la persoanele care trăiesc până la vârste extrem de înaintate.

Mamele mai în vârstă tind să se bucure mai mult de rolul de părinte


Multe studii evidențiază beneficiile de a deveni părinte mai târziu în viață. În zilele noastre, mamele mai în vârstă tind să fie mai educate și să aibă familii mai mici.

Aceasta este o abatere de la trecut, când mamele mai în vârstă aveau de obicei niveluri de educație mai scăzute și familii mai mari. Drept urmare, copiii născuți din mame mai în vârstă tind acum să aibă rezultate mai bune în comparație cu cei născuți din mame mai tinere în trecut.

Cercetările arată, de asemenea, că mamele mai în vârstă se simt mai fericite pe parcursul sarcinii și după naștere, în timp ce mamele mai tinere pot să nu experimenteze sau să piardă rapid această fericire.

Sarcina târzie îți poate menține creierul tânăr


De asemenea, este posibil ca sarcinile la vârste mai înaintate să ajute la protejarea împotriva declinului cognitiv.

Cercetătorii au descoperit că femeile tind să aibă o funcționare mai bună a creierului dacă au avut ultimul copil după vârsta de 35 de ani.

Studiul a examinat istoricul de sarcină a 830 de femei cu vârsta cuprinsă între 41 și 92 de ani.

Descoperirile lor susțin o legătură strânsă între a avea un copil la o vârstă mai înaintată și menținerea abilităților cognitive mai târziu în viață.

Întemeierea unei familii mai târziu în viață poate părea o provocare, dar are beneficiile ei. Cu o carieră solidă și obiective personale mai clare, oamenii sunt adesea mai pregătiți pentru suișurile și coborâșurile parentale.

 

Sursă: brightside
Foto: depositphotos

 

 

26 Iunie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod