Modalități prin care sarcina mamei tale îți influențează sarcina
1. Mama ta a intrat în travaliu prematur
Dacă mama ta a născut înaintea celei de-a 37-a săptămâni de srcină, riscul de a merge la spital mai devreme este cu 34% mai mare, potrivit unui nou studiu din American Journal of Perinatology. Riscul unei nașteri prematuri crește dacă mătușa sau sora mamei tale a avut o naștere prematură.
2. Depresia are un istoric în familia ta
Depresia postpartum, care apare la cel mult trei săptămâni după naștere, afectează 15% dintre mame. Modificările hormonale și stresul cauzat de adaptarea la maternitate pot contribui la declanșarea depresiei postpartum, iar un istoric al depresiei în familie, indiferent dacă e postpartum sau alt tip, și anxietatea pot juca un rol important.
Într-un studiu la care au luat parte surori, 42% dintre femeile ale căror rude feminine au avut depresie postpartum au moștenit această problemă, comparativ cu un procent de 15% al femeilor fără un istoric în familie. Corelația nu sugerează faptul că vei ajunge să ai depresie postpartum. Dar este important să fii atentă, astfel încât să poți recunoaște semnele, cum ar fi schimbările de dispoziție și oboseala intensă.3. Mama sau sora ta a avut preeclampsie
Această complicație a sarcinii, considerată a fi cauzată de modificările fluxului sanguin la nivelul placentei, este, de obicei, caracterizată prin tensiune arterială crescută sau umflături la nivelul mâinilor și picioarelor. Poate fi uneori periculoasă, așa că mamele care urmează să o dezvolte trebuie să fie monitorizate îndeaproape de ginecologul lor.
Există o asociere între mamele, surorile și fiicele care au avut preeclampsie. Un studiu a observat că riscul se triplează dacă o rudă apropiată de sex feminin a avut de-a face cu această problemă. Singura vindecare este nașterea copilului, așa că, dacă ești aproape de nașterea copilului, ginecologul s-ar putea să recomande inducerea nașterii. În caz contrar, va trebui să vizitezi mai des medicul pentru a te asigura că tensiunea arterială se află sub control. 4. Mama ta are diabet
Aproximativ 9% dintre femei dezvoltă un nivel ridicat al zahărului din sânge în timp sarcinii, o afecțiune numită diabet gestațional. Orice femeie o poate dezvolta, dar factorii de risc includ vârsta de peste 25 de ani și prezența diabetului zaharat de tip 2 la cel puțin un membru de familie apropiat.
Posteaza comentariu