Atunci când afli pentru prima oară că ești însărcinată totul pare magic și de-abia aștepți să formezi legătura specială cu bebelușul tău de-a lungul celor nouă luni. Citești toate cărțile disponibile și petreci ore în șir imaginându-ți cum va arăta cel mic. Este foarte probabil ca nivelul de anticipație și entuziasmul din această perioadă să nu mai fie egalat de alte evenimente ulterioare.
La a doua sarcină lucrurile stau diferit. Știi deja la ce să te aștepți, ai o listă cu remedii posibile și nu te mai temi că poți greși oricând. Este o atmosferă diferită, dar nu în sensul negativ, ci pur și simplu datorită faptului că ești familiarizată cu semnificația venirii pe lume a unui bebeluș.
Iată care sunt principalele diferențe între prima și a doua sarcină:
1. Informarea
La prima sarcină
De obicei viitoarele mămici citesc orice carte legată de sarcină și vor să învețe tot ce pot despre cum trebuie să aibă grijă de bebeluș.
La a doua sarcină
Nu se mai citește atât de mult, mai ales pentru că femeile au deja un copil de care trebuie să aibă grijă. În general, timpul este ocupat pentru a citi cărți alături de primul copil, iar lucrurile de bază pentru îngrijirea copiilor au fost deja învățate practic.
2. Meniul zilnic
La prima sarcină
Femeile consumă alimente foarte sănătoase și fac mari eforturi pentru a ocoli orice preparat care ar putea pune sarcina în pericol. Se hidratează așa cum trebuie și mănâncă fructe și legume, chiar dacă nu le plac foarte mult.
Au o listă destul de lungă cu interdicții alimentare și țin mereu cont de ea când mănâncă acasă sau în oraș.La a doua sarcină
Femeile țin în continuare cont de principiile alimentației sănătoase, dar mai fac și excepții din când în când. Nu mai au mereu cu ele o listă cu interdicțiile alimentare, ci și-au format un reflex cu privire la alimentele pe care ar trebui să le consume mai rar.
3. Conștientizarea sarcinii
La prima sarcină
Femeile se gândesc foarte des la faptul că sunt însărcinate și vorbesc tot timpul despre asta cu prietenii sau colegii.
La a doua sarcină
Uneori uită că sunt însărcinate și nu sunt preocupate constant de acest subiect. Cu siguranță își reamintesc atunci când iau doza de vitamine, dar nu mai este o temă care să le ocupe gândurile complet. Faptul că trebuie să dea atenție copilului pe care îl au deja face ca cele nouă luni să treacă mult mai repede decât prima oară.
4. Anunțul
La prima sarcină
De obicei se anunță sexul bebelușului în cadrul unui eveniment organizat cu prietenii și familia.
La a doua sarcină
Cel mai adesea se anunță sexul copilului pe rețelele de socializare și este posibil ca viitoarele mame să le facă cinste prietenilor cu o pizza.
5. Entuziasmul celolrlalți
La prima sarcină
Cu această ocazie prietenii și rudele sunt plini de entuziasm, în special viitorii bunici și cu toții vor vorbi des despre bebelușul care va veni pe lume după cele nouă luni.
La a doua sarcină
Cei apropiați se vor bucura pentru tine, dar nu vor pune la fel de multe întrebări și nici nu vor fi la fel de surprinși.
6. Stilul viitoarei mame
La prima sarcină
De obicei este momentul în care se cumpără foarte multe haine speciale pentru femeile însărcinate, care conțin diferite mesaje. Se pune accentul pe accesorii, coafură și machiaj, în unele cazuri se poartă și tocuri.
La a doua sarcină
Se dă prioritate argumentelor practice, tocurile sunt în general evitate și multe femei se îmbracă în stil sport pentru că nu este deloc ușor să fii însărcinată în timp ce ai grijă de un copil.
Apar în continuare ocazii speciale pentru machiaj sau coafură, dar în majoritatea cazurilor nu există suficient timp disponibil pentru a crea un look perfect în fiecare zi.
7. Așteptările
La prima sarcină
Viitoarele mame sunt foarte entuziasmate de venirea pe lume a bebelușului, dar nu se gândesc foarte mult la perioada necesară pentru recuperare și la faptul că nu vor putea dormi la fel ca înainte. Rolul de părinte este plin de provocări, iar în această perioadă principalele preocupări vor fi alegerea hăinuțelor speciale pentru bebeluș și gândul la îmbrățișările și chipul celui mic.
La a doua sarcină
Femeile au o viziune mai practică atunci când așteaptă cel de-al doilea copil. Știu cam cât timp le va lua să-și revină după naștere și se gândesc la modalități pentru a se adapta numărului mai redus de ore de somn.
8. Urmărirea evoluției sarcinii
La prima sarcină
Femeile însărcinate știu exact cât de mare este bebelușul în fiecare etapă și în ce stadiu de dezvoltare este.
La a doua sarcină
Nu calculează tot timpul exact câte săptămâni de sarcină au și soții devin mai atenți la stadiile dezvoltare ale bebelușului și la mărimea lui.
9. Temerile
La prima sarcină
Femeile se îngrijorează din cauza lucrurilor mărunte și adesea viitoarele mămici caută informații online pentru a ști ce șampon sau alte produse de îngrijire nu conțin deloc ingrediente nocive pentru bebeluș.
La a doua sarcină
Femeile devin mai relaxate. Verifică în continuare produsele folosite, dar nu mai sunt stresate de acest lucru.
Posteaza comentariu