5 motive pentru care creșterea în greutate din timpul sarcinii nu trebuie să te îngrijoreze

Nu lăsa kilogramele în plus din timpul sarcinii să te streseze. Nu ai de ce să te îngrijorezi și chiar este un lucru benefic. Află mai multe.
Chiar dacă nu îți face plăcere să auzi remarcile prietenilor sau ale vecinilor cu privire la dimensiunile tale din perioada sarcinii, să știi că există și părți pozitive ale situației. Deși teoretic te-ai gândit că te vei îngrășa este posibil să fii puțin șocată de numărul de kilograme acumulate de-a lungul celor nouă luni. Ceea ce vezi în oglindă nu trebuie să te sperie pentru că este o evoluție normală. „Este logic să fii surprinsă de câte kilograme se adaugă în timpul sarcinii și probabil ți se pare un interval mult prea scurt pentru un asemenea câștig în greutate. Cu toate acestea, nu trebuie să te stresezi și să ratezi experiența pozitivă pe care o reprezintă aceste nouă luni speciale din viața ta”, potrivit dr.
Maggie Baumann, psihoterapeut din California.
Chiar dacă acumulezi rapid kilograme suplimentare, în special în ultimele două trimestre, nu este neapărat un lucru negativ.

 
Iată de ce îngrășarea din timpul sarcinii nu trebuie să te facă să te agiți:

 
1. Este importantă pentru bebeluș

Fătul este în continuă dezvoltare, iar kilogramele în plus îl vor susține pe tot parcursul celor nouă luni. „Femeile care nu acumulează suficiente kilograme în plus în timpul sarcinii au un risc crescut să nască prematur sau să aibă un bebeluș cu o greutate prea mică”, explică dr. Kathleen Rasmussen, profesor de nutriție de la Universitatea Cornell. În lipsa kilogramelor necesare pot apărea și alte complicații pentru bebeluș inclusiv probleme de respirație, afecțiuni digestive sau boli cardiace mai târziu.

 
2. Poți da vina pe hormoni

Când ești însărcinată nivelul diferit al hormonilor va declanșa poftele alimentare și ți se va părea că anumite preparate au un gust irezistibil, chiar dacă înainte nu te atrăgeau prea tare. Organismul tău va stoca aceste calorii în plus, transformându-le în țesut adipos necesar pentru a susține bebelușul și a-l hrăni, spre deosebire de momentele în care nu ești însărcinată și în loc de hormoni nu poți da vina decât pe lipsa voinței dacă vei ceda în fața unei prăjituri cu multă cremă.

 
3. Decolteul tău va arăta fantastic

Pe măsură ce crește nivelul hormonilor, la fel se întâmplă și cu mărimea de la sutien. „Greutatea sânilor va crește cu aproximativ 1,5kg datorită cantității suplimentare de fluide, a umflării țesuturilor și a laptelui matern”, explică dr.
James Ferguson, profesor de obstetrică și ginecoologie de la Universitatea din Virginia. Dacă până acum evitai bluzele decoltate poți experimenta cu alt tip de haine pentru că decolteul tău va avea o formă nouă.

 
4. Nu vei avea aceste măsuri pentru totdeauna

Dacă te deranjează să porți o mărime mult mai mare la haine este foarte util să-ți repeți că nu este ceva permanent. În acest mod te vei putea relaxa și nu vei lăsa rotunjimile din timpul sarcinii să te supere.

 
5. Poți elimina aceste kilograme în plus foarte repede

Imediat după naștere vei pierde aproximativ 5,5 kg ca urmare a eliminării placentei și a lichidului amniotic. După câteva săptămâni hormonii vor reveni la nivelul normal și vor permite organismului să elimine greutatea reținută sub formă de lichid și să nu mai facă rezerve de grăsimi. 
„Dacă ai mâncat sănătos în cele nouă luni și nu ai făcut excese alimentare, după naștere o dietă echilibrată, combinată cu exerciții fizice de intensitate moderată, te va ajuta să arăți din nou așa cum îți dorești”, potrivit dr.
Ferguson. În concluzie nu lăsa oglinda să te enerveze, ci vezi partea bună a celor nouă luni pentru că nu va dura foarte mult până când vei putea purta din nou jeanșii tăi favoriți.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.