Cum ar putea influența sulforanul starea de sănătate a copiilor care suferă de autism?
Experții au constatat că autismul afectează în prezent un copil din 45. Rata la care se raportează cazuri noi crește în fiecare an. Există modalități de a atenua efectele autismului la copii. Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au demonstrat că un consum de alimente bogate în sulforan poate spori abilitățile sociale, capacitatea de comunicare verbală și comportamentul copiilor care suferă de autistm.
Noul studiu a evaluat efectele sulforanului asupra autismului
S-a descoperit că acest compus pe bază de plante ar putea activa și îmbunătăți eficiența genelor care protejează celulele de inflamație, daune genetice, stres oxidativ și alți factori asociați cu autismul.
Cercetătorii au evaluat un grup format din 40 de bărbați cu vârstele cuprinse între 13 și 27 de ani, care sufereau de autism. Unii dintre participanți au fost tratați cu sulforan, în timp ce alții au primit un tratament placebo.
Perioada de tratament a durat 18 săptămâni. Înainte de efectuarea experimentului, cercetătorii au analizat comportamentul, abilitățile de comunicare și reacția socială a participanților. Au reevaluat rezultatele în a patra și a zecea săptămână, precum și la sfârșitul tratamentului. De asemenea, au ținut participanții sub observație și dupa administrarea tratamentului.Rezultatele experimentului au arătat că grupul care a primit sulforan a prezentat îmbunătățiri considerabile ale comportamentului social până în a patra săptămână de tratament. La sfârșitul perioadei de studiu, 46% dintre participanții tratați deveniseră mai buni la interacțiunea socială, 42% aveau abilități de comunicare verbală îmbunătățite, iar 54% dintre aceștia prezentau incidențe reduse ale comportamentului autist.
Cu toate acestea, îmbunătățirile au dispărut după experiment.
Mulți dintre participanți au întrerupt tratamentul cu sulforan după ce s-a încheiat experimentul, demonstrând astfel că un consum constant de sulforan este necesar pentru a preveni recidivele.Compușii din mere, broccoli și ceapă ar putea atenua autismul
Rezultatele studiului au evidențiat rezultatele dintr-un experiment diferit, care a implicat pacienți cu autism ce aveau febră. Cercetătorii au susținut că febra activează răspunsul natural al organismului la stres. La rândul său, răspunsul la stres a activat mecanismele de protecție din celule, care au luptat împotriva simptomelor bolii. Această activare a expresiilor genetice asociate cu procesele naturale de vindecare ar reduce inflamația din organism și ar proteja celulele și țesutul de deteriorări.
Aceste mecanisme de apărare celulară ar putea fi amplificate prin consumul de alimente sănătoase, cum ar fi merele, broccoli și ceapa.
Aceste alimente conțin compuși pe bază de plante, cum ar fi sulforanul și quercitina, care susțin funcțiile celulare sănătoase.O proteină numită Nrf2 este subiectul principal al multor cercetări. Această proteină oscilează în mod normal în și din nucleul celulei la fiecare 129 de minute. Aceasta funcționează ca un sistem celular de supraveghere, care stimulează sănătatea celulei în momentele de pericol. Atunci când există o amenințare, oscilația Nrf2 este accelerată. Acest lucru crește numărul antioxidanților care protejează celulele de deteriorarea provocată de radialii liberi. Oscilația Nrf2 poate fi mărită prin prezența anumitor compuși, cum ar fi sulforanul din legumele crucifere și quercitina din mere și ceapă.
Atunci când una dintre aceste substanțe este prezentă, oscilația durează doar 80 de minute, stimulând producția de antioxidanți care protejează.
Posteaza comentariu