Dacă știi ce semnifică acestea, poți avea o viață mai ușoară alături de pisica ta. Iată cum poate fi interpretat comportamentul pisicilor!
Ce ar trebui să știi despre comportamentul pisicilor
Te-ai întrebat vreodată dacă pisicile sunt mai puțin domesticite decât câinii? Dacă pot fi domesticite mai mult de-a lungul timpului? Pisicile sunt mult mai asemănătoare cu strămoșii lor sălbatici decât sunt câinii cu lupii. În acest sens, câinii sunt mai domesticiți decât pisicile. Pe măsură ce s-au adaptat să trăiască alături de oameni, pisicile au devenit mai sociabile între ele și au învățat să accepte oamenii, dar nu există dovezi că s-ar fi schimbat prea multe în ultimele câteva mii de ani.
De ce torc pisicile?
Pisicile torc pentru că au ceva de spus, ceea ce înseamnă că trebuie să stai liniștit și să fii atent la ele. Pisoii torc pentru a-și convinge mamele să aibă grijă de ei în continuare, iar pisicile de casă torc pentru că vor să fie mângâiate.
Vibrațiile emise de tors au un efect calmant asupra oamenilor. Cu toate acestea, pisicile bolnave vor toarce pentru a primi ajutor. Deci torsul pisicilor nu semnifică doar fericire. Unii cercetători au susținut că vibrațiile acestea ar putea ajuta la vindecarea leziunilor osoase ale unei pisici rănite.Cum torc pisicile?
Torsul reprezintă o vocalizare neobișnuită. Pisicile pot toarce atunci când inspiră și expiră. Cele mai multe specii de pisici sălbatice pot toarce, inclusiv gheparzii. Excepțiile sunt pisicile mari - leii, tigrii, jaguarii și leoparzii, ale căror cutii vocale sunt modificate, astfel încât să poată rage.
Ce cred pisicile că sunt stăpânii lor?
Prin frecarea în jurul picioarelor atunci când ne salută, pisicile ne arată că ne consideră prieteni, dar în același timp că suntem puțin superiori față de ele. Când sunt într-un grup mai mare, pisoii se freacă de mame, femelele de masculi, iar pisicile mai mici de pisicile mai mari.
Reversul apare rar, fiind un indicator al dezechilibrului puterii în fiecare dintre aceste relații.Cum poți face o pisică să te iubească?
Pisicile simt o afecțiune naturală pentru cei care le hrănesc, au grijă de ele și se joacă cu ele, deși nu se exprimă mereu. Încrederea poate fi mai greu de câștigat. Un truc este să îi permiți întotdeauna unei pisici să se apropie decât să o forțezi să își arate afecțiunea. Când pisica se apropie de tine, răsplătește-o cu ceva de mâncare și las-o să plece de îndată ce vrea să facă asta. Vei observa că va veni mai ușor la tine de fiecare dată și că va rămâne mai mult în compania ta.
De ce mușcă sau zgârie brusc pisicile persoanele care le mângâie?
Probabil că ai ratat semnalele de avertizare pe care ți le-a arătat pisica. Unele pisici, chiar dacă le place să fie mângâiate, se plictisesc foarte repede.
Urechile aplatizate și o ușoară răsucire a cozii pot să-ți semnaleze că pisica s-a plictisit de mângâiat. Încercă să întrerupi ceea ce faci pentru câteva secunde și lasă pisica să se îndepărteze dacă își dorește.Pot deveni geloase pisicile?
Cercetările au demonstrat că gelozia există în rândul câinilor, așa că probabil și pisicile pot deveni geloase. Pentru ambele specii, gelozia este o emoție pe care o simt când văd că altcineva primește atenția pe care și-o doresc, însă nu mai sunt geloase după ce trece momentul. Ca în cazul câinilor, piscile au un concept limitat al timpului. Pot învăța să distingă între intervale diferite de timp, dar numai când aceste intervale sunt limitate la câteva secunde.
Abilitățile lor nu le permit să își aducă aminte și trecutul.
Posteaza comentariu