Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă acasă

Chiar este definitivă? Află care sunt avantajele și dezavantajele folosirii aparatelor de epilare cu laser și IPL pentru acasă și cât sunt de eficiente
Aparatele pentru epilare definitivă acasă au devenit din ce în ce mai populare, mai ales că în ultimul an am petrecut tot mai mult timp în casă. Și prețurile au mai scăzut, având în vedere că numeroase branduri au lansat propria variantă, fiind astfel ceva mai accesibile decât în urmă cu câțiva ani, când au apărut pentru prima data. Cu toate acestea, investiția este una destul de mare, astfel că probabil te întrebi dacă merită cu adevărat să-ți cumperi unul. Iată ce ar trebui să știi despre epilarea definitivă acasă: 

Cum funcționează aparatele de epilare definitivă acasă?


Există două tipuri principale de tehnologie folosite în cadrul aparatelor de epilare definitivă acasă: cu laser și cu IPL, lumină intens pulsantă. În timp ce primul tip emite o undă de lumină, al doilea emite mai multe, ceea ce explică faptul că sunt mai răspândite și mai accesibile.

Citește și: 10 lucruri pe care să le știi înainte de epilarea cu laser


Atunci când dispozitivul emite lumină, încălzește pigmentul din interiorul foliculului de păr. Această căldură afectează foliculul și îl micșorează de-a lungul timpului, iar părul crește mai lent și devine mai subțire, ca într-un final foliculul să nu mai producă fire noi de păr.

Este sigur să folosești un aparat de epilare definitivă acasă?


Per ansamblu, aparatele de epilare definitivă folosite acasă sunt sigure.
Pentru că țintesc pigmentul din păr, se potrivesc cel mai bine persoanelor care au pielea deschisă la culoare și firele de păr de culoare închisă.

Prin urmare, dacă ai părul blond sau foarte deschis la culoare sau ai pielea de culoare închisă, aceste dispozitive nu sunt recomandate pentru că laserul sau IPL nu face diferența dintre pigmentul pielii și cel al părului. Multe aparate includ un tabel pe cutie care arată nivelul de eficiență pentru diferite tonuri ale pielii și părului. 

Folosirea incorectă a aparatelor de epilare definitivă acasă poate avea ca rezultat arsuri, bășici și hiperpigmentarea pielii, de aceea este esențial să respecți cu strictețe instrucțiunile. Așa cum este întotdeauna când folosești un produs sau un aparat pentru prima dată, se recomandă realizarea unui test pe o zonă mică de piele înainte de a începe un tratament pe tot corpul. Vei putea observa eventuale reacții sau efecte nedorite.

Epilarea definitivă acasă este la fel de eficientă precum epilarea definitivă la salon?


Deși aparatele de epilare definitvă acasă folosesc aceeași tehnologie ca cele folosite în saloanele de înfrumusețare, sunt mult mai puțin puternice și folosesc un nivel redus de energie.
Iar acest lucru înseamnă că durează mai mult timp să vezi rezultatele, din moment ce fiecare folicul este tratat cu o cantitate mai mică de căldură. Însă cu răbdare și perseverență, părul ar trebui să devină mai fin și să crească mult mai încet odată cu trecerea timpului.

Având în vedere costul mult mai mic al unui aparat pentru epilare definitivă acasă, în comparație cu tratamentele de epilare definitivă la salon (care pot ajuge și la câteva mii de euro, în funcție de suprafața de piele tratată), este un punct de plecare bun pentru cele mai multe persoane.

Un lucru pe care trebuie să-l ai în vedere indiferent dacă apelezi la epilarea definitivă acasă sau la salon este faptul că unele fire de păr vor crește în continuare, chiar dacă au fost tratate cu laser sau IPL. Avantajul este că vor fi mult mai puține și mai fine, însă acest lucru se întâmplă în cazul unor persoane, ceea ce înseamnă că sunt necesare tratamente suplimentare cu laser sau IPL.

Ce reguli trebuie să respecți când folosești un aparat de epilare definitivă acasă?


Pentru că aceste dispozitive țintesc pigmentul din folicul, evită epilarea cu ceară, folosirea epilatorului sau pensarea cu câteva înainte de a le folosi.
Te poți rade, dar pentru cele mai bune rezultate ar trebui să-ți lași părul să crească timp de câteva zile înainte de a folosi aparatul de epilare cu laser sau IPL.

Tratează fiecare zonă pe rând, astfel încât să țintești cele mai multe fire de păr. Poți folosi un creion dermatograf de culoare deschisă pentru a trasa chenare pe zonele extinse, așa cum sunt picioarele, astfel încât să nu ratezi nicio zonă.

Poți simți o ușoară senzație de căldură sau înțepături, dar nu ar trebui să fie dureros. Dacă simți că te arde sau pare că emite o căldură prea puternică, oprește epilarea și ajustează setările aparatului pentru a evita afectarea pielii.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă