In 2002 se poarta nuantele de rosu cu negru, blond cu negru, cele deviate de la blond (bej, maro, perlate). Pentru ca efectul sa fie deosebit, mesele se aseaza astfel incat sa se obtina reflexe doar in zona de mijloc a capului sau pe dedesupt, ne sfatuieste Razvan Andrei. Alegerea culorii trebuie facuta de un specialist dar, ca regula generala, trebuie sa existe o diferenta intre ten si culoarea parului.
Daca inainte de a te vopsi este nevoie de o decolorare (asta in cazul in care intentionezi sa te vopsesti cu o nuanta sau doua mai deschis decat culoarea actuala), trebuie sa fii atenta la acest procedeu migalos. Pentru o decolorare corecta trebuie sa stii ca: pudra decoloranta transforma (sau asa ar trebui sa se intample) pigmentul artificial, daca parul a fost vopsit sau cel natural, daca parul nu a fost vopsit, spre o culoare mai deschisa. In general, din graba sau dintr-o necunoastere a tehnologiei de lucru, se foloseste un oxidant de o concentratie foarte mare, de obicei 12% (40 volume), ceea ce duce la scoaterea definitiva din par a pigmentilor, artificiali sau naturali, in functie de caz. Cel mai indicat este ca decolorarea sa fie facuta de profesionisti. In caz ca insistati sa o faceti acasa, cititi foarte bine prospectul. In general, daca un par a fost vopsit rosu, chiar daca se decoloreaza nu se poate obtine gri sau cenusiu.
Vopselele de par se clasifica in permanente si semipermanente. Primele contin amoniac, cele din urma pot sa nu contina. Vopselele permanente au un rezultat de lunga durata, cele semipermanente au doar un rezultat bun.
Vopselele se mai pot clasifica in profesionale si neprofesionale (sau de public) si intotdeauna cele profesionale pot fi gasite doar in saloanele de coafura la fel cum si cele de public pot fi cumparate doar din magazine (la raionul cosmetice). Calitatea produselor profesionale este cu mult mai bina decat a celor de public si acest lucru e valabil pentru toate firmele producatoare. Pentru o vopsire de foarte buna calitate e bine sa fie consultat un specialist.
Posteaza comentariu