Stilul actritelor la premiile Oscar - de la excelent pana la dezastruos

Fiecare editie a premiilor Academiei Americane de Film suscita comentarii, critici si opinii - favorabile sau nefavorabile. Ecourile nu se sting insa dupa "caderea cortinei" si incheierea petrecerilor de la Vanity Fair. Dimpotriva, am spune - de abia dupa cateva zile ne uitam cu mai multa atentie: cum au aratat vedetele care au defilat pe covorul rosu? Am fi tentati sa spunem: "Extraordinar! Cum altfel, tinand cont ca este vorba despre premiile Oscar!". In majoritatea cazurilor, este adevarat. Cu toate acestea, la cel mai prestigios eveniment cinematografic, unele artiste au gresit - chiar nepermis de mult.

Felicitari pentru...

Rachel Weisz - discreta, dar stralucitoare

Castigatoare a prestigioasei statuete pentru cel mai bun rol secundar interpretat in pelicula "Prietenie absoluta", Rachel Weisz a gasit secretul unei infatisari perfecte: stralucirea naturala si misterioasa datorata faptului ca este insarcinata a fost accentuata de un machiaj discret, in care privirea a fost pusa in valoare cu ajutorul fardului in nuante fumurii si a rimelului, in timp ce pentru buze si obraji a optat pentru tonuri calde. O combinatie desavarsita...

Reese Witherspoon - o adevarata regina a noptii

Lumea este a ei si Reese Witherspoon si-a asigurat un loc in galeria marilor actrite de la Hollywwod, prin adjudecarea premiului Oscar pentru cel mai bun rol principal, in filmul "Walk the line". Actrita a optat, asemeni lui Rachel Weisz, pentru un machiaj discret, care o avantajeaza, si o coafura suficient de elaborata pentru covorul rosu, dar nu extravaganta. Iata inca una dintre vedetele care au inteles ca, uneori, mai putin inseamna mai mult. Aceasta ca sa nu mai spunem ca infatisarea ei luminoasa si aerul de copil sunt irezistibile. Oare aceasta femeie va imbatrani vreodata?

Salma Hayek - dramatism si feminitate

Cand este vorba despre ea, parca ne asteptam la ceva iesit din comun, stralucitor si "glamour"... Iar Salma Hayek nu ne-a dezamagit, cu siguranta! Este greu sa-ti iei ochii de la ea - pielea maslinie si buclele intunecate, stralucitoare, sunt puse in valoare de machiajul inspirat, in care accentul cade tot asupra privirii, multumita rimelului aplicat din belsug (sau este vorba despre gene false? In acest caz, felicitari inca o data - arata cat se poate de natural!).

Hilary Swank - romantic si ispititor

Cea de a 78-a editie a festivitatii de decernare a premiilor Academiei Americane de Film pare sa se fi aflat, din punct de vedere al machiajului si coafurii, sub semnul simplitatii si, in egala masura, al bunului gust. Este si cazul castigatoarei de anul trecut pentru cel mai bun rol principal, Hilary Swank. Buclele naturale si stralucitoare si machiajul in care s-au accentuat ochii, preferandu-se o nuanta neutra pentru buze, i-au conferit artistei o infatisare romantica si atragatoare, asigurandu-i totodata si un loc pe lista celor mai stilate prezente feminine de la acest eveniment.

Jennifer Aniston - fidela unei simplitati atragatoare

Este cunoscuta pentru stilul ei simplu, dar "chic" si care nu o tradeaza niciodata. Tenul usor bronzat, buclele naturale si gloss-ul o pun in valoare. Adevarul este ca nici n-am putea sa ne-o imaginam pe Jen altfel! N-ar mai fi ea...

Ziyi Zhang - actrita cu infatisare de copil

Vedeta peliculei "Memoriile unei gheise" reprezinta intruchiparea frumusetii si farmecului Extremului Orient... Spre deosebire de alte artiste, Ziyi Zhang a ales sa-si accentueze buzele - o decizie inspirata, de altminteri. Cand te uiti la ea, parca-ti vine greu sa crezi ca nu mai este un copil... coafura o intinereste, iar cerceii micuti completeaza acest tablou al inocentei si puritatii.

Bulina neagra pentru...

Charlize Theron - chiar s-a machiat?

Coafura este eleganta, nimic de zis, dar cam prea elaborata pentru o femeie in varsta de 30 de ani... Iar machiajul, desi nu i s-ar putea reprosa ceva anume, este pur si simplu tern si "lipsit de viata"... Probabil actrita a avut si ea intentia unei infatisari cat mai naturale, insa nu a accentuat nici o trasatura a chipului (superb, de altfel, si deci este cu atat mai regretabil). Criticii se intreaba daca nu cumva Charlize, elogiata de atatea ori pentru infatisarea si stilul ei ireprosabile, s-a plictisit sa fie laudata?

Nicole Kidman - corect, dar banal

Infatisarea lui Nicole este putin cam spalacita. Acum, sa nu se inteleaga eronat - arata destul de bine, insa coafura este parca prea simpla in raport cu amploarea evenimentului. Iar in ansamblu, se poate spune ca actrita a aratat fabulos cu alte ocazii si ne-am fi asteptat parca la mai mult din partea ei.

Sandra Bullock - vestea buna e ca n-are febra...

Despre actrita din pelicula "Crash" s-a spus ca aparitia ei pe covorul rosu sugereaza ca ar fi bolnava. Obrajii ei stralucesc, dar parca din cauza febrei (ah, iarasi s-a jucat prea mult cu pensula de machiaj...), iar excesul de mascara ii inaspreste privirea si ii adauga cel putin zece ani peste varsta reala.

Michelle Williams - strident si neglijent

Stati o clipa, sa-mi pun ochelarii de soare... Rosul de pe buzele lui Michelle este pur si simplu orbitor. Cu atat mai mult cu cat ea are tenul alb si este blonda. A vrut sa creeze un contrast? Tot ce se poate, insa, daca tinem cont si de faptul ca a optat pentru o rochie de un galben intens, este cu atat mai evident ca ar fi trebuit sa renunte la acest ruj. De fapt, la culoarea parului si tipul ei de ten, ar trebui sa-l arunce... Coafura este mult prea simpla pentru aceasta ocazie - de fapt, este chiar neglijenta. Verdictul stilistilor: "Dezastru!".

Keira Knightley - de ce ti-e frica, nu scapi

Fardul de ochi folosit in exces ne face sa ne intrebam daca nu cumva a scotocit prin trusa mamei sale. Suvitele drepte, cazand in dezordine (si, de data aceasta, nu este vorba de nici o "dezordine studiata"!) nu-si au locul atunci cand pasesti pe covorul rosu. Se pare ca actrita a avut motive intemeiate sa se teama ca toti ochii vor fi atititi asupra ei, asa cum spunea inainte de ceremonie.

Helena Bonham-Carter - intr-un cuvant, ciudata...

Ce e cu privirea asta chinuita? Helena pare sa mearga pe carbuni aprinsi. Dar daca ar fi vorba numai despre acest aspect, n-ar fi nimic grav. Parul este exagerat de tapat si arata cel putin ciudat, ias sprancenele sunt prea groase. Cel putin de data aceasta nu este nici o surpriza (asa cum a fost aparitia dezamagitoare a lui Charlize Theron, de exemplu). Nu de alta, dar Helena Bonham-Carter are de fiecare data un aspect bizar, parca "din alt film".



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod