Secretele unui par perfect in vacanta

Soarele si marea ii pot crea probleme parului tau. Dar daca majoritatea dintre noi nu plecam la plaja fara produsele de protejare a pielii, cate dintre noi se gandesc la astfel de produse pentru par? Dupa cateva zile de soare si mare, chiar si cel mai sanatos si stralucitor par se poate deteriora daca nu este macar un pic protejat.

Iata si 10 trucuri care te vor ajuta pe tine si pe parul tau sa aratati perfect atat pe plaja cat si in afara ei.

Culoare
Daca planuiesti sa-ti vopseti parul inainte de a pleca in concediu, roaga-ti coafeza sa ti-l faca un pic mai inchis decat de obicei. Soarele il va aduce in numai cateva zile la nuanta mai deschisa pe care o foloseai de obicei.

Tuns
Programeaza-te la coafor pentru a-ti tunde parul inainte de a pleca la mare, chiar daca este vorba doar de o mica retusare. Astfel te vei asigura ca varfurile vor fi sanatoase, deci soarele nu va putea sa le deterioreze prea mult.

Balsam
Este bine sa folosesti balsam de par cu cateva saptamani inainte de a pleca in concediu. Continua asa si in concediu timp de trei patru zile apoi inca trei, patru sapatamni la intoarcerea din vacanta, asta pentru a pastra textura parului sanatoasa.

Acopera-l
Incearca sa iti acoperi parul cat mai mult posibil cand te afli in bataia soarelui - ideal ar fi cu un batic sau cu o sapca. Razele soarelui iti pot face rau parului la fel ca si in cazul pielii, in special daca este vopsit.

Protejarea
Atunci cand nu este acoperit, nu uita sa-i aplici un produs care sa-l protejeze.

Clateste
Clateste-ti parul cu apa rece dupa ce inoti in mare sau in piscina, pentru ca sarea si clorul din apa iti vor usca parul. Poti folosi apa dintr-o sticla daca nu ai prin preajma un dus.

Ceara
Parul care se increteste repede este mai vulnerabil in soare sau intr-un climat umed. In loc sa te chinui sa tii buclele sub control (ceea ce va fi destul de greu si sigur te va scoate din sarite), foloseste ceara de par sau o alta crema care le va fixa.

Luminozitate
Daca ai de gand sa-ti lasi parul in voia soarelui - chiar daca nu este recomandat - dilueaza lamaie cu balsam apoi aplica solutia pe par si vei ajuta parul sa fie moale.

Leaga-l
Folosete o esarfa sau o clama lejera pentru a-ti prinde parul in vacanta. Nu folosi un elastic sau altceva care sa-l tina prea strans.

Impleteste-l
Vara asta se poarta cositele, asa ca iti poti impleti fara grija parul in vacanta. Coditele impletite sunt perfecte atunci cand stai pe nisipul cald pentru a te relaxa sau pe marginea piscinei. Sunt foarte usor de facut, iar parul poate fi tinut sub control astfel.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod