Te-ai gandit vreodata cum se descurcau femeile cu multa vreme in urma, cand nu se inventase cate un produs cosmetic pentru orice detaliu imaginabil care tine de frumusete? Exemplele sunt numeroase: balsam pentru volum, gel special pentru inmuierea cuticulelor, exfoliant cu alge marine si asa mai departe.
Dintotdeauna, femeile au fost preocupate de aspectul lor fizic si s-au ingrijit, cu mijloacele pe care le aveau la dispozitie in acele timpuri. Chiar asa: oare cum procedau bunicile si strabunicile noastre? Te-ai fi gandit ca unul dintre cele mai bune remedii pentru pielea uscata este uleiul de masline? Sau ca feliile de castravete constituie niste comprese naturale excelente pentru ochii umflati si incercanati?
Daca stai putin si te gandesti, iti vei da seama ca majoritatea produselor de ingrijire contine extracte naturale. Prin urmare, nu ai cum sa gresesti folosind sursele ca atare. Iata cateva dintre cele mai folosite produse.
Faina de ovaz
Este foarte indicata pentru spalarea fetei, mai ales daca pielea este uscata si predispusa iritatiilor. Faina de ovaz contine beta glucan, o fibra solubila care hidrateaza epiderma in profunzime.
Cum trebuie sa procedezi?
Ia o manusa de baie si umple-o pe jumatate cu faina de ovaz. Apoi, cufund-o intr-un vas cu apa calda (cu atentie, pentru ca apa sa nu se amestece din intamplare cu faina) si preseaza usor manusa, de patru-cinci ori. Cand apa isi schimba culoarea si isi pierde limpezimea, spala-te pe fata si lasa tenul sa se usuce liber. Este bine sa mai astepti circa o jumatate de ora pana la aplicarea cremei hidratante, pentru ca faina de ovaz sa aiba timp sa actioneze in profunzime.
Nuci
Acestea pof fi folosite cu succes pentru exfolierea epidermei de pe maini si picioare. Fiind foarte bogate in ulei, poti fi convinsa ca zonele exfoliate nu vor fi afectate de deshidratare.
Cum trebuie sa procedezi?
Intr-un bol, realizeaza un amestec din urmatoarele ingrediente: un sfert de ceasca de nuci pisate in coaja, o jumatate de ceasca de ulei de masline (pentru un plus de hidratare) si o lingurita de miere. Amesteca bine (de preferat, intr-un mixer, pentru a obtine o pasta cat mai omogena) si maseaza-te pe maini si picioare. Lasa produsul sa actioneze timp de cateva minute, iar apoi clateste-te cu apa calduta.
Ulei de avocado
Ca si faina de ovaz, este recomandat pentru pielea uscata si foarte sensibila. Foarte bogat in acizi grasi, are capacitatea de a echilibra nivelul de hidratare al epidermei. De asemenea, contine antioxidanti (vitaminele A, C si E), ceea ce constituie un factor suplimentar de protectie pentru piele).
Cum trebuie sa procedezi?
Combina, in cantitati egale, ulei de avocado si ulei de primula (acesta din urma, bogat in acid gamma-linoleic, sustine procesul de sinteza a colagenului). Pune amestecul intr-o sticla, pune dopul si agita bine. Apoi, maseaza-te pe fata cu amestecul rezultat si lasa-l sa actioneze cinci-zece minute.
Oua
Cu siguranta, stiai ca ouale sunt foarte utile pentru a-ti reconditiona podoaba capilara, epuizata de prea multe vopsiri sau, pur si simplu, deshidratat. Continutul lor, bogat in proteine, intareste firul de par si ii confera stralucire.
Cum trebuie sa procedezi?
Amesteca albusul si galbenusul de la un ou, doua linguri de ulei de nuca de cocos si doua linguri de ulei de susan. Maseaza-te pe parul uscat si infasoara apoi capul intr-un propos moale si pufos. Lasa sa actioneze 5-10 minute si apoi, fara a-ti uda parul, maseaza-te cu sampon. Abia dupa aceea clateste-te din abundenta.
Portocale
Aceste fructe sunt foarte indicate pentru tratamentul epidermei uscate de pe calcaie, genunchi si coate. Cu alte cuvinte, in zonele "nepopulate" de glande sebacee, unde exfolierea saptamanala este absolut necesara.
Cum trebuie sa procedezi?
Taie in doua o portocala proaspata si stoarce intr-un castron sucul uneia dintre jumatati. Adauga un sfert de ceasca de zahar granulat si amesteca bine. "Ritualul" de exfoliere se desfasoara in felul urmator: maseaza-te energic pe calcaie, genunchi si coate cu jumatatea de portocala ramasa. In continuare, fara a te clati, maseaza-te cu amestecul pe care l-ai realizat. Clateste-te la sfarsit cu apa calduta si usuca-te prin tamponare usoara cu un prosop plusat.
Lapte
Este recomandat atat pentru exfoliere, cat si pentru hidratare. In general, este recomandat pentru orice tip de piele, dar, multumita acidului lactic, face adevarate minuni in cazurile de deshidratare.
Cum trebuie sa procedezi?
Umple cada cu apa si adauga un sfert de litru de lapte proaspat. Este o alternativa foarte buna pentru persoanele care, avand eczeme sau, pur si simplu, pielea sensibila, nu suporta procedeele de exfoliere obisnuite. Pentru un plus de confort, poti adauga in apa 10-20 picaturi de esenta de lavanda.
Otet de mere
Acesta este foarte util pentru combaterea cosurilor. Datorita continutului ridicat de acid, va combate radical bacteriile care duc la aparitia cosurilor.
Cum trebuie sa procedezi?
Intr-un vas cu apa fierbinte, pune o mana de patrunjel proaspat. Zece minute mai tarziu, strecoara infuzia si las-o sa se raceasca. Apoi, intr-o sticla dotata cu pulverizator, pune 4 picaturi de otet, 4 picaturi de ulei de arbore de ceai (cu real efect antibacteriologic) si lichidul racit. Agita bine sticla si pulverizeaza pe fata, numai pe zonele afectate si dupa demachierea prealabila. Este recomandabil sa pastrezi produsul in frigider.
© Copyright:
Sapte remedii naturale pentru frumusetea ta
Te-ai gandit vreodata cum se descurcau femeile cu multa vreme in urma, cand nu se inventase cate un produs cosmetic pentru orice detaliu imaginabil care tine de frumusete? Exemplele sunt numeroase: balsam pentru volum, gel special pentru inmuierea cuticulelor, exfoliant cu alge marine si asa mai departe.
De Greta Nita
Comentarii (44)
vand ulei virgin de nuca de cocos, 2,5 euro/100 grame, am 20 kg disponibil, 0721665487 ioan
ulei de arbore de ceai unde dreq gasesc eu de ala???
un magazin online de unde puteti lua ulei de cocos la 200 ml cu 36 lei este sideris.ro. tot acolo ulei de susan, avocado, caise, macese, macadamia, unt de cacao etc.
Spalati fata cu un pic de cafea sau malai amestecat cu putin gel de curatare a fetei.Masati usor pana face spuma,dupa clatiti cu apa.Restrange porii si sunt f putin vizibile punctele negre......SUCCES!!!!!
Pt combaterea celulitei e f bun uleiul de migdale dulci,masaj in fiecare zi....apoi uleiul de masline.....tinctura,crema sau ulei de ardei iute....FAC MINUNI Trebuie facut si sport minim 20 min de 3 ori pe saptamana si o dieta fara prajeli,sucuri,alcool,paste fainoase.MULTA APA..... SUCCES LA TOATE :-)
Fetelor,pentru tenul mixt,masca cu argila e buna,cu un strop de lamaie.Pt cosuri frecati fata cu o felie de rosie coapta,dupa ce se usuca,clatiti cu ceai de musetel.Tinctura de brusture e si ea f buna contra cosurilor.BAFTA!!!!!!
poate nu se referea la bunicile din romania..:)) nu va dati cu otet pe fata deoarece e ACID! uleiul de masline e f scump,dar e ff bun. pt puncte negre e f bun malaiul.ma umeziti fata si va frecati cu el.apoi va dati cu putin ulei de masline.si laptele face bine tenului.mierea calmeaza pielea iritata si o catifeleaza,plus ca daca va ardeti sau aveti "buba" ajuta f tare. si castravetii sunt buni pt ten..
adresat catre just_me commentul
penibil?da poate bunicile noastre nu foloseau ca romania asta ii de tot........dar dincolo fi sigura ca foloseau si multe alte chestii....
da cam penibil cea cu cocosu si multe altele apopo aia cu otetul de mere e chear varza iti irita fatza....in fine
PASTA DE MAR FIERT IN LAPTE,PENTRU TEN OBOSIT:razi un mar si il fierbi in putin lapte,pana obtii o pasta de consistenta unui gem,.Aplici pasta calduta pe fata si dupa 15-20 min o indepartezi si clatesti fata.
fetelor....fiecare pers e diferita de la cer la pamant....daca la una din voi face minuni o anumita masca,esti foarte multumita dar asta nu inseamna ca daca la tine are efect 100%,la toate e la fel..deci..incearca...fiecare cu ale lui.SCUZATI DACA AM SCRIS CEVA CE VA DERANJAT.
Fetelor sunt doar niste sfaturi, ca eu n_am timp , ca ea n_are bani, ca ea nu stie unde sa caute ....sa nu fim sarcastice ...cand a fost ultima oara cand un sfat a functionat bine la toata lumea ???acum ne adaptam , nici eu nu gasesc faina de ovaz da nu zic ca cine a scris articolul nu stia ce spune ....daca nu gasesc asta e. caut alt articol!! sarbatori fericite cu cat mai multe zambete !!!
Petre Georgiana, pasta de dinti aplicata pe cosuri usuca intr-adevar dar functioneaza doar in cazul unei afectiuni relativ minore, daca problema ta este mai grava apeleaza la un tratament. Eu folosesc ca masca de fata miere + scortisoara chiar daca e recomandata in mare tenurilor acneice, am un ten mixt si imi regleaza excesul de sebum. Cat pentru par, un amestec de ou + ulei de masline face minuni. Mai recomand vaselina cosmetica in loc de rimel + ca indeseste si alungeste genele in timp. :)
As vrea mai multe retete cu ingrediente la indemina si nu cred ca pe vremea bunicii erau astfel de uliuri.
am auzit ca si pasta de dinti aplicata pe cosuri usuca.este adevarat?
nimic de obiectat decat ca ...bunica, nu cred ca folosea uleiul de avocado, cel de nuca de cocos sau de susan..:))
multumesc pt sfat dar nu cred ca ar putea cineva sa ma ajute si ma refer aici la dr,pt ca sigur ar trebui sa fac ,eu stiu,vreo interventie chirurgicala si sunt si o fire mai fricoasa,d c nu reuseste si ajung mai rau,ma gandeam ca mai este cineva asa ca mine si a recurs la vreun tratament natural,cea de pe la plafar.oricum multumesc mult!
Du-te la doctor sa vezi de fapt ce ai, care ar putea fi cauza si apoi cere sfaturi. Chiar daca cineva iti va spune sa faci ceva sau altceva, du-te sa vezi de unde vine problema ta si trateaza cauza. Sfaturile dupa ureche pot inrautati de multe ori situatia.Cu drag, o prietena
E f. adevarat ca ne intoarcem la natura.F. multe retete-de la bunica- sunt ok pt. fiecare dintre noi.Exista insa cateva inconveniente, luand in calcul ca traim in 2008, in secolul superstresului si supervitezei. Credeti-ma ca sunt pentru retete naturale, insa cand e vorba sa le prepar, sa stau cu ele pe fata, calcaie, gat, par,etc, imi dau seama ca e mai simplu de aplicat creme sau de folosit un sampon, caci nu am timp destul, si uneori nici chef . Trebuie sa-ti aloci o zi intreaga pt. tine, caci fiecare procedeu cosmetic ia timp, pt. preparare, pentru aplicare si apoi stai pt. fiecare in parte sa-si faca efectul.Masca de par de care se vorbeste eu o fac de ani de zile-in mod sporadic-e adevarat, dar stiu ca trebuie sa stai cu ea cel putin o ora, si apoi sa te mai masezi 10 min, punand in functiune circulatia capilara.Face minuni, dar cere timp, rabdare,produse de calitate-oua de tara-,ulei presat la rece.... Sunt f. multe de spus, suntem doldora de sfaturi, dar oare noi chiar le urmam?
m-ar interesa si pe mine d c stie cineva un remediu pt ten cu puncte albe,cum pot sa scap de ele.
In mastile pentru par nu se pune albus de ou ci numai galbenus. Daca puneti albus veti sta mult si bine sa descurcati parul dupa aceea. Nu cred ca e placut sa stai exagerat de mult in baie!!!:)
servus fetelor; am si eu o problema cu podoaba capilara. parul si asa rar si subtire parca se rareste si mai mult in varful capului unde simt uneori si pielea sensibila; poate stiti careva un remediu naturist si nu numai...
Intradevar sunt bune toate aceste sfaturi, eu folosesc masac pentru par si sincer ajuta!!!(galbenuse de ou, mere de albine 2 ling si o ling de lamie), nici eu nu credeam dar m-am convins ca merge!
Draga mea Maria, sunt mai mult ca sigura ca scriitoarea a fost bine intentionata doar ca, desi nuca de cocos a aparut mult inaintea vremii noastre .... ma indoiesc ca se gaseau atat de usor pe aceste meleaguri, si CHIAR NU CRED CA EXTRAGEAU ULEI SI IL FOLOSEAU LA TRATAMENTE FACIALE!! Te inseli amarnic daca ai impresia ca bunicii nostri mancau banane , stiau ce inseamna avocado sau se ungeau cu ulei de cocos!! Cat despre raspunsul tau despre comentariul fetei .... daca tot ai pretentia ca altii sa exprime civilizat comentariile ...poate ar trebui sa aplici si dumitale regula! Doi la mana : Voi astia de ieri nu v-ati saturat sa va tot impotriviti tehnologiei??? In loc sa ne faceti noua observatii ca folosim prea mult internetul ar trebui sa puneti mana sa invatati sa utilizati si voi tehnologiile noi ... Pe internet poti sa citesti despre mult mai multe lucruri decat in carti ...poti sa iti faci o cultura generala linistita si mult mai usor ! Aici dai un click si citesti despre orice doresti ....Voi cat trebuie sa cautati in carti ca sa gasiti ceva despre un subiect anume!?
tu esti penibila k nimic nu e nou sub soare , iar cu tine nu s-a inventat lumea, ea este cu f. multi ani inaintea ta.si daca nu iti convine ceva ,exprima asta civilizat sub forma unei mirari subtile.autoarea e bine intentionata ,iar sfaturile ei sunt pertinente.mai bine pune mina pe carte k o cultura generala nu inseamna numai folosirea rapida a calculatorului.voi cei de azi trebuie sa stiti k mai intii aveti un ieri bine definit k sa puteti avea si un miine foarte clar.
sunt bune aceste sfaturi , dar as dorii unele cu ingrediente la indemana tuturor
nu pot sa spun ca nu e mai bn cu remedii naturiste dar ganditi-va la femeile care nu au timp sa stea cu ouale in cap sau cu portocalele pe coate,calcai si altele...intr`adevar cremele sunt si o comoditate pt unele dintre noi,dar au mai mult succes mai ales pt femeile cu program f incarcat! :)
cum se numesc toate uleiurile astea in englez?fffffffffff interesanta rubrica!!!!!!!
si de unde fac eu rost de ulei de nuca de cocos sau ulei de susan?..se gaseste in comert asa ceva?..sau la farmacie? :-??
Atentie la uleiuri! In magazinele de tip Plafar pot fi gasite uleiuri sunt bune ca suplimente alimentare. Dar un ulei de buna calitate de uz cosmetic trebuie sa fie foarte bine filtrat si nu prin procedee chimice, sa fie obtinut prin presarea la rece a plantelor de buna calitate, fara modificari genetice, cu principii active a caror prezenta poate fi dovedita prin analize de laborator. Astfel de uleiuri se situeaza in categoria BIO, de la producatori de pot oferi garantii pentru produsele lor. Din fericire astfel de produse exista in Romania. Este adevarat ca nu sunt tocmai ieftine, dar nici nu este nevoie de cantitati mari pentru consumul casnic. Un flacon de 100ml, ce se prezinta intr-un ambalaj de calitate farmaceutica, este o "rezerva" utila in orice familie deoarece are foarte multe intrebuintari. Puteti gasi ulei de jojoba, avocado, germeni de grau, macadamia, sunatoare, chimen negru (calitati deosebite!), toate de uz cosmetic. Despre diverse preparate naturale pentru frumusete, din "secretele bunicilor" noastre, si ca sa revenim la realitate, va pot spune ca si mie imi este de multe ori greu sa stau cu cescutele in frigider. este adevarat ca folosesc resurse alimentare din bucatarie ca sa imi ingrijesc pielea, dar imi este mai usor sa apelez la produse cosmetice BIO GARANTATE. Exista si in Romania si sunt avantajoase daca ne referim la raportul calitate/pret.
Anca-Maria, ai perfecta dreptate si cred ca majoritatea acelora care doresc tinerete & frumusete peste noapte sunt ...doar nerealiste. O viata sanatoasa si echilibrata se citeste pe fata, la modul cel mai propriu.
pt ati pastra cit mai mult o fata tinara nu uitati: NU NU FUMATI, NU CONSUMATI ALCOOL IN SPCIAL TARII SI MAI ALES NU PIERDETI NOPTILE..Femeile sunt gingase prin natura lor si viata ne ofera multe ocazii nefericite cind ;vrem nu vrem ne consumam si daca de buna voie mai adaugam si cele de mai sus frumusetea paleste ca o floare...
uleiurile respective se gasesc in plafare si nu costa foarte mult,sunt sticle mici cu tot felul de uleiuri,eu mi-am luat de migdale dulci .
Cred c-ati pierdut simtul masurii cu unele sfaturi ... sunt multe femei care nu-si permit ulei de masline , nici ptr o banala salata , ce sa mai zic de cel de avocado si de cocos , si-apoi unde se gasesc aceste uleiuri ?!? Cred ca sunt sfaturi doar ptr o parte a femeilor din Romanica , sau doar asa ... sa ne dati sfaturi ...
acum uleiul de masline nu este bun? De unde ulei de avocado ,cocos, spuneti-mi si mie!
Dar pentru intretinerea parului cret ce fel de ulei sau masca naturala sa folosesc ?
pai si d und s poate cumpara uleiul d cocos, de exemplu?
am facut si eu prostia de a-mi pune un ou in par si mi-au trebuit 3 spalari si un sampon ca sa mi-l pot scoate. nu o sa mai folosesc niciodata asa ceva :)) iar pentru fata e excelenta o masca de exfoliere din miere si malai + ce mai aveti prin casa (un strop de lamaie, lapte...)
Eu folosesc cu succes masca de fata < 5-6 linguri de tarata amestec cu 1 lingura de ulei de masline si frec cu un galbenus de oua> aplic pe ata curata, demachiata, procesul de alicare 3o min. Face minuni,inceaca si vei vedea ce fata luminoasa vei avea . Succes
Am cititi sfaturile pe care le dati si este bine sa ne sfatuiti cum sa ne mentinem parul cit mai sanatos ,dar ar fi bine sa reveniti la realitatea romaneasca sa nu faceti recomandari care par de-a dreptul iesite dinrealitatea noastra .Ati uitat ca va aflati in Romania si ca nu toata lumea are posibilitatea de a folosi ulei de avocado sau alte produse de care asa presupusele noastre bunici nici nu au visat si nici nu auzisera vreodata.Va intreb dvs ati folosit aceste produse si ce efect au avut ? Este bine sa va raportati la ce se poate folosi in tara pt ca aveti deaface cu tinere care nu au toate posibilitati si daca tot vreti sa le ajutati nu mai dati retete din alte tari spunind ca le-au folosit binicile noastre ar fi bine sa reveniti la realitate .Daca nu aveti posibilitatea de a va raporta la realitatea romaneasca mai bine renuntati .
Nu stiam ca sunt asa o minune aceste fructe.Chiar aveam nevoie sa stiu aceste lucruri,ptr. ca ma confrunt cu astfel de probleme.Deci puteti incerca si voi..........
reteta de masca de par cu ou e excelenta. nu o stiam pe aceasta , dar eu de cand am inceput sa ma vopsesc adaug in vopsea 2 galbenuse de ou (sfatuita de mama) si pot spune ca face minuni; am parul ff lung, bogat si nu-mi cade si ma vopsesc relativ des, 1-2 luni maxim. oul face minuni pt podoaba capilara
..Si foloseau bunicile noastre ulei de avocado,sau ulei de nuca de cocos?...nu ne permitem noi acum sa folosim asa ceva...e penibil
Posteaza comentariu