Primele semne ale imbatranirii apar in jurul varstei de 20 de ani, 80% – 90% dintre ele fiind provocate de expunerea prelungita la razele UV. In timp, acestea se intensifica, fiind influentate si de schimbarile prin care trece corpul nostru - incetinirea metabolismului si a vitezei de circulatie a sangelui, schimbarile hormonale sau modificarile din stratul de colagen.
Efectele daunatoare ale expunerii la raze UV se cumuleaza in timp. Expunerea repetata influenteaza capacitatea pielii de a se reface, insa efectele devin vizibile foarte tarziu.
Indiferent ca este vara sau iarna, crema de zi Olay Total Effects cu SPF 15 intarzie procesul de imbatranire a tenului, lasandu-ti pielea tanara si radioasa, protejand tenul impotriva actiunii nocive a soarelui. Olay Total Effects contine ingredientele necesare pentru a mentine bariera naturala de protectie a pielii, pentru a reface suprafata pielii prin regenerarea celulara si pentru a o proteja de radicalii liberi din mediu.
Stiai ca?
- Produselor cu factor de protectie nu trebuie folosite doar vara, ci si iarna chiar daca nu este soare.
- Cand creste altitudinea, creste si expunerea la radiatiile solare. Deci daca te gandesti sa mergi la ski in aceasta iarna nu trebuie sa uiti de protectia solara.
- Sticla nu blocheaza razele UVA, ci filtreaza doar razele UVB. Asadar, daca lumina poate trece prin ea, acelasi lucru pot face si razele UVA.
Crema Olay Total Effects se bucura de aprecierea a peste 20 de milioane de femei din intreaga lume ce au ales sa lupte pentru un ten vizibil mai tanar si mai sanatos cu o singura crema – Olay Total Effects!
Monica Barladeanu, ambasadorul local al brandului, este una dintre femeile care au ales Olay Total Effects « 20 de milioane de femei au ales sa lupte impotriva celor 7 semne ale imbatranirii cu o singura crema. Ca si mine. Olay provoaca imposibilul ! »
Vino alaturi de ele si alege ca timpul sa treaca diferit si pentru tine. Alege sa lupti impotriva celor 7 semne ale imbatranirii cu Olay Total Effects!
Factorul de protectie solara (SPF) reprezinta cantitatea de radiatie pe care pielea o poate primi pana cand incepe sa se inroseasca, atunci cand folosesti o crema cu protectie, fata de situatia in care pielea nu este protejata. Astfel, daca in mod normal, fara protectie, pielea ta incepe sa se inroseasca, sa spunem, dupa 2 minute de stat la soare, prin aplicarea unei creme cu SPF 15 poti sta la soare de 15 ori mai mult, adica o jumatate de ora, iar prin aplicarea unei creme cu SPF 30 poti sta o ora in soare. SPF-ul este un indicator specific fiecarei persoane si e influentat de o serie de factori precum sursa de lumina (spectru, intensitate), cantitatea aplicata, reactia pielii, etc.
Intrucat SPF masoara timpul necesar pana la inrosirea/arderea pielii, a afirma ca un produs are un SPF 15 este echivalent cu a spune ca acel produs asigura protectie UVB cu un timp de multiplicare de 15 fata de timpul normal de inrosire a pielii.
Simpla mentionare a factorului SPF pe un produs nu inseamna ca acesta protejeaza si de radiatia UVA. De aceea, verifica pe eticheta produsului ca acesta filtreaza si radiatia UVA.
Un produs cu factor de protectie 15 blocheaza 93.3% din razele UV, in timp ce unul cu SPF 30 blocheaza cu doar 3.4% mai mult – adica 96.7%. Prin urmare, diferenta semnificativa nu e data de protectia fata de radiatia solara, ci de timpul pe care il poti petrece in soare fara a te arde. Chiar daca ambele produse ofera protectie UV aproximativ similara, in general cel cu SPF 15 este folosit mai des datorita texturii mai usoare.
Factorul de protectie solara inscriptionat pe orice produs poate fi eficient atata timp cat acesta este aplicat in doza necesara: 2 mg/cm2. In traducere libera, inseamna ca trebuie folosite aproximativ 0,5 grame de lotiune pentru fata si gat si 30 de grame sau mai mult, pentru intregul corp. Desi uneori cantitatea pare foarte mare datorita formulei mai grase a produselor de protectie solara, este important ca instructiunile de utilizare sa fie urmate pentru o protectie solara eficienta.
Aplicarea insuficienta lasa pielea vulnerabila in timpul expunerii, efectul de protectie fiind mult mai scazut. Astfel, aplicand jumatate din cantitatea necesara de produse cu SPF 30, nu se obtine o protectie echivalenta cu cea a produselor cu SPF 15 ci, mai degraba, a celor cu SPF 7 si 9.