De fapt, nu este ceva tocmai nou, ci o inventie de pe vremea bunicii - celebra actiune binefacatoare a lingurilor reci. Doar 2-3 minute de presare usoara si umflaturile, ca si durerea, trec. Probabil ca ai incercat si tu, daca ai avut nenorocul sa fii piscata o data de o albina. Ai apasat repede un cutit sau altceva metalic (da, o lingura sau o lingurita), dar neaparat rece, pe locul afectat si suferinta a disparut ca luata cu mana! Aducandu-si aminte de invataturile din copilarie si fiind in cautarea unei metode de infrumusetare mai putin complicate, unui cosmetician i-a venit ideea sa "prelucreze" zonele problematice ale clientelor sale cu linguri calde si reci. El a acordat o atentie deosebita pungilor de sub ochi, "labelor de gasca" de la colturile ochilor si tenului obosit. Si a avut succes. Dupa tratament, ridurile mici au disparut, zonele cu pielea lasata s-au redresat. Clientele au fost entuziasmate si au vrut sa "importe" metoda si la ele acasa. Ceea ce l-a determinat sa isi rafineze metoda cu linguri - o combinatie de presare si masaj, drenaj de limfa si presopunctura.
Ei bine, avantajul acestui banal obiect este ca are rotunjimi asemanatoare cu cele ale buricelor degetelor, iar uniformitatea materialului din care este fabricat (respectiv metal) se potriveste foarte bine pentru presare, masaj si mici lovituri. In acelasi timp, metalul este un bun conducator termic si de aceea este ideal pentru a stimula precis terminatiile nervoase. Si, in cele din urma, linguri se gasesc pe toate drumurile si sunt ieftine - tacamuri are doar oricine acasa.
Intreg procedeul se bazeaza pe mai multe tehnici de masaj si presopunctura. Atentie insa, inainte de a incepe procedurile, lingurile trebuie fie incalzite, fie racite intr-un vas cu apa (calda sau rece), in functie de efectul dorit si anume: rece pentru tratarea umflaturilor, cald pentru netezirea micilor riduri. Mai mult, alternarea de rece si cald stimuleaza circulatia sangelui prin vase si astfel produsele de ingrijire (creme, lotiuni si masti) vor intra mai repede in piele si vor fi mai bine asimilate. In acelasi timp, miscarile de masaj usor stimuleaza fluxul limfei si musculatura. Pielea palida se coloreaza, umflaturile cedeaza, tesuturile devin mai ferme.
Functie de intinderea zonelor care incep sa iti creeze probleme, vei folosi linguri mai mari sau mai mici. Daca esti interesata mai ales ca efectul mai pregnant sa fie cel de intindere a pielii, vei unge partea convexa a lingurii inainte de a o folosi pentru masaj cu o crema anti-rid. Nu-i asa ca esti curioasa sa incerci si tu? In caseta gasesti "instructiunile de folosire". Iar daca iti vine ideea sa incerci masajul cu linguri pe tot corpul, nu gresesti. Nu strica insa sa stii care sunt zonele unde poti interveni: muschii abdominali lasati, coapse mai grasute, ceafa anchilozata - nu exista vreo problema care sa nu poata fi tratata cu lingura.
Barbia dubla. Doua linguri caldute se asaza orizontal sub barbie. Incearca sa formezi cu gura litera "M" si impinge barbia inainte. Acum impinge incet lingura din dreapta spre stanga iar pe cea din stanga spre dreapta. Repeta de 6 ori.
Colturile gurii lasate. Formeaza cu gura litera "O" si cu 2 linguri asezate pe aripile nasului fa miscari circulare, apoi coboara spre colturile gurii, fa alte miscari circulare si intoarce-te spre nas. Repeta de 3 ori.
Labe de gasca. Pune 2 linguri calde pe colturile exterioare ale ochilor, deasupra pometilor si fa miscari circulare. Cu miscari mangaietoare indreapta lingurile spre tample si apasa acolo de 3 ori. Repeta intreaga procedura de 3 ori, ultima oara cu linguri reci.
Gat incretit. Pui oblic 2 linguri calde pe gat, direct sub barbie si masezi usor inspre in afara. Apoi, incet, peste marul lui Adam in jos. Nu impinge pielea, ci mangai-o usor. Repeta de 10 ori.
Posteaza comentariu