Frumusete... naturala!

Nu ai timp sa mergi la un salon de infrumusetare si te-ai saturat sa dai banii pe produse care iti promit marea cu sarea, insa fara a ti-o oferi? Da o raita prin bucatarie si camara.

Nu ai timp sa mergi la un salon de infrumusetare si te-ai saturat sa dai banii pe produse care iti promit marea cu sarea, insa fara a ti-o oferi? Da o raita prin bucatarie si camara. Nu iti sugerez sa gatesti ceva, ci sa tratezi cu mai multa atentie anumite ingrediente culinare. Asta pentru ca ele te pot ajuta sa fii si mai frumoasa, nu doar o buna gospodina. Iata cum iti intretin ele frumusetea.

Par


Fragil si lipsit de stralucire: amesteca 10 catei de usturoi zdrobiti cu ulei de ricin. Acopera vasul si lasa infuzia doua zile. Filtreaza amestecul si maseaza pielea capului cu solutia lichida. Inveleste parul intr-un turban si lasa tratamentul sa actioneze timp de o ora, apoi spala-te pe cap.

Par gras: amesteca cinci linguri cu sampon cu o jumatate de litru de apa si incalzeste pana da in clocot. Lasa sa infuzeze timp de 10 minute. Pune in apa racita sucul de la o lamaie, doua galbenusuri de ou si cinci picaturi de ulei de masline. Aplica pe par masand usor.

Par uscat: amesteca doua galbenusuri de ou cu doua linguri cu ulei de masline pana cand se fac spuma si aplica pe parul umed. Acopera-ti capul cu un prosop incalzit si lasa sa se patrunda timp de 20 de minute.
Adauga putina apa si maseaza, apoi clateste-te. 

Caderea parului: fa un decoct si lasa-l mult timp sa fiarba. Poti folosi cimbru, flori si frunze de tei sau frunze de castan. Aplica pe par masand.

Masti pentru ten


Astringenta: lasa la macerat in otet de mere (cantitate: o lingura), timp de doua ore, o lingura cu menta taiata marunt. Apoi adauga doua linguri cu miere zaharisita. Amesteca si aplica masca in strat gros pe fata si pe gat. Las-o sa actioneze 10 minute si apoi clateste cu apa si lotiune parfumata, de preferinta de menta.

Pentru luminozitate:
da un morcov pe razatoare sau sfarama o pulpa de caisa si aplic-o pe fata. Lasa sa actioneze timp de 15 minute si apoi clateste cu apa calda.

Regeneratoare: amesteca doua picaturi de suc de lamaie cu argila verde pudra si apa in cantitate suficienta pentru a obtine o pasta moale. Tine-o pe fata timp de 10 minute si apoi clateste cu apa calduta.

Exfolianta: dilueaza doua linguri cu argila alba intr-o cantitate suficienta de infuzie de cimbru pentru a obtine un amestec omogen. Aplica-l pe fata, evitand contactul cu ochii. Lasa masca sa se usuce timp de 10 minute si indeparteaz-o cu apa calda.


Maini


Finete:
pentru maini, foloseste parafina sau ulei de masline, pune-ti manusi si lasa-le peste noapte.

Maini curate:
o data pe zi, maseaza-le cu o jumatate de lamaie.

Unghii rezistente: amesteca 10 ml de ulei de masline cu 10 ml de ulei de ricin si incalzeste-l cat poti suporta pe piele, apoi adauga suc de lamaie. Tine degetele in aceasta solutie timp de 10 minute, masandu-le.

Hidratare:
amesteca o lingura cu ulei de masline, doua linguri cu miere, o lingura cu suc de lamaie si un galbenus de ou. Maseaza-ti indelung mainile cu crema obtinuta. Clateste doar dupa ce au trecut 30 de minute.

Bai


Baie pentru piele de catifea: amesteca cinci linguri cu miere intr-un litru de lapte cald si adauga compozitia in apa de baie.

Baie anticelulitica:
varsa un litru de otet clocotit peste 100 de grame de frunze proaspete de iedera cataratoare. Lasa infuzia timp de sase ore si apoi vars-o in apa din cada. Adauga apoi si 300 de grame de alge marine.

Baie tonifianta:
pune in apa de baie un sfert de litru de otet.

Sare de baie:
este simplu de preparat si se conserva timp indelungat. Ingrediente: 250 de grame de sare de mare nerafinata si 10 picaturi de ulei esential.
Sfarama sarea de mare cu ajutorul mixerului, vars-o intr-un flacon din sticla, adauga uleiul esential, inchide flaconul si lasa preparatul zece zile, agitandu-l zilnic. Foloseste aproximativ doua linguri din el la fiecare baie. 

Gomaj


Simplu: amesteca zahar pudra cu gelul tau de dus sau ulei de masline, pana cand zaharul va fi imbibat cu ulei. Zaharul poate fi inlocuit cu sare, iar uleiul de masline, cu ulei de migdale dulci.

Cu uleiuri esentiale:
amesteca o lingurita cu sare de mare grunjoasa, cinci linguri cu ulei vegetal si sase picaturi de ulei esential de lavanda sau santal. Maseaza cu miscari circulare, apoi clateste-te cu apa calda.

Anticelulitic:
clateste-te cu apa calda si apoi unge-te cu un pumn de zat de cafea. Stai asa cinci minute, apoi clateste.

Hidratant si purificator:
amesteca in causul palmei o ligura cu miere si o lingurita cu zahar pudra. Proportiile pot varia in functie de sensibilitatea pielii. Acest gomaj este foarte eficient si nu trebuie sa freci prea tare.

Picioare


Sensibile:
maseaza-le cu ulei de masline si canfor. Nu le sterge, ci pune-ti sosete calde pe care le vei tine toata noaptea.


Bataturi:
maseaza-ti bataturile cu ulei de ricin si asaza deasupra acestora o bucata de propolis topit, cat de cald il poti suporta. Acopera cu un pansament si pune-ti sosete.

Epilare. Daca nu te-ai epilat si nu ai ceara sau crema la indemana, solutia este in bucataria ta. Fierbe sucul unei lamai si adauga o cana cu zahar sau incalzeste o cana cu miere si adauga suc de lamaie. Lasa amestecul sa fiarba 10 minute. Pune vasul cu amestec intr-unul mai mare cu apa rece, pentru a-i reduce temperatura. Ia un pumn din crema obtinuta si intinde-o pe un film developat. Aplic-o pe pielea uscata si trage dintr-o miscare.

Pentru a evita roseata care apare dupa epilare, apeleaza la aloe vera (pentru picioare) si talc (pentru axile). Dupa aceea, aplica o crema hidratanta, deoarece calmeaza si protejeaza epiderma. Nu utiliza lotiuni dezinfectante pe baza de alcool!