Fructele toamnei - pentru frumuseţea şi sănătatea ta

Profită de toamna care vine pentru a te menţine frumoasă, plină de energie şi sănătoasă! Bucură-te de ceea ce îţi oferă natura şi optează pentru o alimentaţie sănătoasă, consumând fructele de sezon.

Profită de toamna care vine pentru a te menţine frumoasă, plină de energie şi sănătoasă! Bucură-te de ceea ce îţi oferă natura şi optează pentru o alimentaţie sănătoasă, consumând fructele de sezon.
 
Dacă vrei să îţi detoxifici organismul, îţi poţi dedica o zi întreagă unui singur fruct. În acest mod îţi vei curăţa intestinul subţire şi colonul de reziduri care pot rămâne uneori şi luni de zile în intestine.
 
Alege fructele proaspete, nedecojite (atunci când este posibil), pentru că mai multe vitamine se găsesc în coajă decât în pulpă. Poţi începe dimineaţa cu un pahar de suc proaspăt din fructele toamnei şi, de ce nu, amestecat cu suc de legume (morcov sau ţelină).
   
Mere, pere, gutui, prune, nuci, struguri... ai de unde alege, dar ştii oare cât de bune sunt pentru sănătatea ta şi cum te pot menţine frumoasă? Află acum!

Merele

 
Aceste fructe reduc foarte mult colesterolul, previn bolile cardiovasculare şi încetinesc dezvoltarea cancerului de ficat şi colon. Merele conţin potasiu, având astfel un efect benefic asupra presiunii arteriale, cresc imunitatea (prin aportul de vitamina C), reduc astenia de toamnă şi insomniile.
Nu au decât 80 de calorii şi de aceea te ajută să ai o siluetă perfectă.
 
Merele pot face adevărate minuni şi pentru frumuseţea ta: pentru că au în componenţă alfa-hidro acizi, contribuie la împrospătarea epidermei şi au efect exfoliant, dar şi pectină, care conferă fermitate şi elasticitate pielii. Pentru tenul tău poţi realiza diferite măşti la care adaugi şi miere, pentru a-i conferi luminozitate şi pentru a-l hidrata. 
 
Probleme cu ridurile? Rade un măr crud şi aplică-l pe faţă. Lasă-l să acţioneze 10-20 de minute, apoi căteşte faţa cu apă. Acest lucru va contribui la estomparea ridurilor fine. 
 
Ai ochii umflaţi? Dă un măr prin răzătoare, amestecă-l cu un cartof ras, apoi îmbibă două dischete demachiante cu acest amestec, aplică-le pe ochi şi lasă să acţioneze 10-15 minute şi clateste apoi.

Perele  

 
Unele soiuri conţin foarte puţin zahăr şi de aceea pot fi folosite şi în alimentaţia diabeticilor. Sunt uşor de digerat, au caracter diuretic, laxativ, sedativ şi reprezintă o sursă excelentă de antioxidanţi pentru organism. Dacă vei consuma pere, riscurile de a face cancer la sân sau colon scad. 
 
Pentru ten, perele au un rol hrănitor şi revitalizant.
Ai tenul obosit? O mască de pere te ajută să fii din nou frumoasă: dă o pară prin răzătoare sau aplică, pur şi simplu, câteva felii pe faţă şi lasă-le să acţioneze 20 de minute, după care clăteşti faţa cu apă. Dacă ai un ten sensibil, încearcă să eviţi perele acrişoare.

Strugurii

 
Iată alte fructe bogate în vitamina C, având efect antioxidant. Strugurii te ajută să elimini oboseala acumulată în timpul zilei şi să-ţi îmbunătăţeşti activitatea renală.
 
Aceste fructe te fac mai... fină, mai exact uleiul extras din seminţele lor, care este extrem de hidratant. Foloseşte-l pentru coatele, călcâiele şi genunchii iritaţi.
 
Strugurii previn apariţia ridurilor şi sunt potriviţi pentru tenurile acneice. Ştiai că sucul proaspăt de struguri poate fi folosit drept demachiant pentru orice tip de ten? Pentru a-ţi menţine pielea tânără, un masaj cu must, de două ori pe săptămână cu un timp de acţionare de 10 minute, este perfect.

Gutuile

 
Pline de vitamine, gutuile au efect antistres şi antioxidant, ajută la pierderea de kilograme în plus şi te menţin sănătoasă. 

Pentru tenul gras sunt mai mult decât potrivite: dai prin răzătoarea fină o gutuie decojită, adaugi puţină pudră de talc şi amesteci până se formează o pastă, pe care o aplici pe gât şi faţă şi o laşi să acţioneze un sfert de oră, după care clăteşti cu apă călduţă şi la final cu apă minerală.

Ridurile îţi dau bătăi de cap? Aplică mai multe comprese cu extract alcoolic de gutuie (îl găseşti în comerţ).

Nucile


Abundă în proteine vegetale, fibre, seleniu, vitamina E şi acizi graşi (Omega 3). Trebuie să ştii că un consum regulat de nuci îţi scade colesterolul şi îţi menţine inima sănătoasă.

Pentru că au un conţinut bogat în zinc, nucile sunt recomandate ca tratament adjuvant în astenie, tulburări ale sistemului nervos şi afecţiuni ale pielii şi pot înlocui carnea, constituind un aliment de bază în hrana vegetarienilor.


Frunzele de nuc sub formă de infuzie şi învelişul verde de nucă sunt folosite ca tratament pentru întărirea şi însănătoşirea părului. Infuzia de frunze de nuc poate fi folosită şi pentru curăţarea porilor şi în tratarea tenurilor acneice. Nu ai nevoie decât de aproximativ 15 de frunze şi un litru si jumatate de apă.

Prunele

 
Datorită zaharurilor pe care le conţin, aceste fructe sunt energizante, dacă sunt consumate în stare proaspătă. Ajută la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia şi oboseala. 

Vrei un ten luminos şi catifelat? Masca din prune coapte bine, ulei de migdale şi apă de trandafiri te ajută. Realizează o pastă din prune şi ulei de migdale pe care o laşi să acţioneze aproximativ 30 de minute, după care clăteşti faţa cu apă de trandafiri. 


Ai câteva coşuri? Poţi scăpa rapid de ele cu ajutorul măştii realizate din prune zdrobite, amestecate cu un albuş de ou bătut spumă.

Laşi să acţioneze 10 minute, după care clăteşti.

Vrei să îţi detoxifiezi tenului? Urmează o cură exclusivă de prune uscate timp de cinci zile pe lună şi repet-o ori de câte ori ai nevoie.

Ce alte secrete ale fructelor de toamnă cunoşti?