Antioxidantii din alimente
Ciocolata neagra, ceaiul verde si semintele de floarea soarelui au un lucru in comun: antioxidantii. Acestia protejeaza pielea de radicalii liberi - moleculele daunatoare care se formeaza la suprafata pielii cand aceasta este expusa la soare sau alti factori de mediu, precum poluarea.
Semintele de floarea soarelui sunt pline de vitamina E, un antioxidant care blocheaza radicalii liberi si previne distrugerea membranelor celulare. De asemenea, ciocolata si ceaiul verde contin polifenoli, antioxidanti puternici care previn deshidratarea pielii.
Iata un meniu de vara in care sunt incluse alimente pentru frumusetea, dar si sanatatea ta:
Micul dejun:
1 ceasca de cereale integrale
1 ceasca de lapte degresat
1/2 de cana cu bucati de capsuni (sau alte fructe, in functie de sezon)
1 lingura alune de padure maruntite
1 ceasca de ceai verde
Pranz
3 cesti cu frunze proaspete de spanac (sau 1/2 ceasca de spanac in conserva)
o portie de somon cat jumatate de palma, proaspat sau congelat, pregatit la aburi sau fiert)
1/2 de cana cu felii de rosii sau rosii cherry
1 ceasca ardei rosu tocat
Asezoneaza cu ulei de masline si suc proaspat de lamaie
Gustare
doua felii de pepene galben
un iaurt cu fructe degresat
1 lingura de seminte de floarea soarelui neprajite
Cina
150g de pui la gratar
1 ceasca broccoli
1 cartof cartof copt
1 portocala
Desert
20g ciocolata neagra
un iaurt cu fructe
Posteaza comentariu