Cum iti alegi rochia de mireasa?

Alegerea rochiei de mireasa nu este tocmai usoara. Ai la dispozitie o gama infinita de modele si tipuri de material astfel incat alegerea poate fi un adevarat chin. Dar chiar daca stii, per ansamblu, cum ai vrea sa arate rochia ta, este important sa tii cont de croiala rochiei si de forma corpului tau.

Alegerea rochiei de mireasa nu este tocmai usoara. Ai la dispozitie o gama infinita de modele si tipuri de material astfel incat alegerea poate fi un adevarat chin. Dar chiar daca stii, per ansamblu, cum ai vrea sa arate rochia ta, este important sa tii cont de croiala rochiei si de forma corpului tau.

Un model care nu se potriveste formelor tale va accentua tocmai ceea ce nu iti doresti. De exemplu, daca esti migniona, ai nevoie de o rochie care ofera impresia de alungire a corpului, iar daca esti plinuta, iti trebuie o rochie care va estompa volumul.

Desi modelele sunt extrem de variate, exista totusi cinci tipuri principale de rochii care se afla adesea la baza acestora. Iata care sunt acestea, potrivit completelyweddings.com.

Rochia tip A


Primul model, si cel mai des intalnit, este cel in forma literei A. In partea de sus, rochia se muleaza pe formele naturale ale corpului, iar de la talie in jos, coboara in forma literei A. Este un model de rochie care poate fi adaptat oricarui tip de silueta.

Rochia dreapta


Acest model este preferat de miresele care nu isi doresc o rochie voluminoasa. Fie contureaza corpul de sus pana aproape de genunchi, fie coboara drept de la nivelul coapselor.

Este un model potrivit mignonelor, pentru ca ofera impresia de inaltime. De asemenea, le pune in valoare si pe cele inalte si suple. Pentru ca se muleaza foarte bine pe corp, nu este recomandat sa iti alegi o astfel de rochie daca esti plinuta.

Rochia de bal


Ca forma, este asemanatoare celei de tip A, cu exceptia faptului ca fusta este mult mai larga si voluminoasa. Variantele acestui tip de rochie le includ si pe cele cu partea din fata "turtita" sau decupata, volumul aflandu-se in spate. Volumul incepe de la talie in jos, topul fiind mulat pe corp.

Un astfel de model este recomandat mireselor inalte, cu soldurile subtiri. Miresele mici de inaltime ar trebui sa-l evite pentru ca poate da impresia unui volum excesiv, ca si cum "s-ar pierde" in rochie.

Rochia "sirena" si rochia "trompeta"


Aceste tipuri de rochii sunt mulate in partea de sus a copului pana sub solduri (in cazul celei „trompeta”) sau pana la genunchi (in cazul rochiei „sirena”), iar volumul incepe brusc. Sunt ideale pentru cele care au corpul in forma de clepsidra sau pentru cele inalte. Nu sunt o alegere potrivita pentru miresele cu silueta in forma de para (cele care au soldurile late) sau pentru cele supraponderale.

Rochia "Imperiu"


Principala caracteristica a acestui model este talia inalta, care porneste adesea cu o delimitare imediat sub sani. Fusta este intotdeauna redusa ca volum si de cele mai multe ori este dreapta sau in forma de A.

Acest stil se potriveste mireselor mignone pentru ca estomparea taliei ofera impresia unei siluete inalte si subtiri. De asemenea, poate fi o alegere buna pentru miresele insarcinate sau cele plinute.

Cand vine vorba de topul rochiei, dimensiunea sanilor dicteaza alegerea. Daca ai sanii mici, rochiile cu top corset pot oferi volumul de care ai nevoie, potrivit perfect-wedding-day.com.
Folosind detalii in zona bustului, precum flori, funde, volane etc. vei putea obtine acelasi efect.
In cazul in care bustul tau este suficient de mare, apeleaza la rochiile cu decolteu in forma V.

Sursa foto: brides.com
Un articol de Georgiana Dorobantu
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă