Ce poate face chirurgia pentru sanii nostri?

Sanii sunt primul nostru simbol sexual vizibil si asta o stiu mai ales adolescentele care descopera sutienul. Orice femeie s-ar simti mandra...

Sanii sunt primul nostru simbol sexual vizibil si asta o stiu mai ales adolescentele care descopera sutienul. Orice femeie s-ar simti mandra sa aiba sanii superbi, fermi, nici prea mari dar nici prea mici si cu o forma frumoasa.

In cazul in care consideram ca sanii nostri sunt prea mici, prea mari sau lasati, ne gandim cel putin o data in viata la chirurgia estetica. In toate cele trei cazuri, ea ne poate ajuta.

Pentru inceput iti dam un pont. Indiferent ce parere ai avea despre sanii tai, considerandu-i prea mici si lasati, pentru a sti care este realitatea, puneti urmatoarea intrebare: este volumul lor multumitor atunci cand porti sutien? Daca raspunsul este afirmativ, nu e cazul sa recurgi la un implant ci doar la o ridicare a bustului.

Cand intervenim


Trei situatii sunt luate in calcul de chirurgia estetica: sanii lasati, prea mari sau prea mici.

Sani "lasati"


In cazul in care sanii sunt desprinsi de stern, exista doua versiuni: fie sunt prea mari si trebuie intervenit asupra volumului iar apoi ridicata pielea, fie sunt prea mici. Cel de-al doilea caz apare in urma sarcinii sau atunci cand respectiva persoana a slabit drastic si pielea nu si-a revenit. Daca este vorba despre o scadere in greutate va trebui umplut acel gol de piele. In ambele cazuri, interventia va lasa in urma cicatrice, iar ele vor fi direct proportionale cu golul care trebuie umplut.

Sani mici


Aceasta este cea mai frecventa situatie, ea numindu-se hipotropie mamara. In acest caz, montarea unui implant va fi suficienta. Aceasta interventie este practicata de mai bine de 40 de ani, asa ca tehnica este foarte performanta. Ea consta in plasarea unei proteze in spatele glandei mamare, sub muschiul pectoral sau in spatele lui. Deci sanul "real" se va afla in fata implantului. Cicatricea va ramane in parea exterioara a sanilor, spre axile, si este putin vizibila.

Sani mari


Cand sanii sunt prea grei si prea mari, avem de-aface cu hipertropie mamara. Excesul de volum altereaza elasticitatea pielii si poate provoca dureri mai ales la nivelul spatelui. Acesta este motivul pentru care este luata in calcul si interventia in aceasta situatie. Interventia are scopul de a elimina din glanda mamara grasimea si surplusul de piele, orientand mamelonul in sus. Chiar daca rezultatele sunt multumitoare, nu scapam de cicatrice.

Dupa operatie


O interventie asupra sanilor dureaza cam 2-3 ore in functie de operatia care trebuie efectuata. Ea nu este urmata in general de senzatia de durere. Daca apar, aceste dureri sunt usoare si nu dureaza mai mult de opt zile. Pansamentul va fi si el pastrat cateva zile.

Incepand din a treia saptamana, trebuie sa porti un sutien fara metal si sa pastrezi doar o compresa pe cicatrice. Riscurile de hematom, de deplasare a implantului sau de infectare sunt rare. Dupa cateva luni sau cativa ani se poate forma un gol in jurul protezei. Se stie ca astazi acest risc este prezentat de 55% dintre femeile care aleg sa isi puna implanturi.

Ce trebuie sa mai stii


Un implant pus unui san care este lasat, nu il va face mai ferm. Pentru a avea bustul mai sus, trebuie lucrat asupra pielii. Mult timp siliconul a fost interzis, protezele mamare fiind umplute cu ser fiziologic. Acesta se putea goli si operatia trebuia refacuta sau putea provoca zgomote asemanatoare apei.

  • Testele efectuate au aratat ca, chiar si in cazul unui accident, proteza nu va fi afectata. Ea este garantata pe intreaga durata a vietii.
  • Noii tai sani vor avea o durata de viata care variaza in functie d eobiceiurile tale si modul de viata. Daca esti insarcinata dupa interventie, fumezi sau slabesti, rezultatul operatiei risca sa se altereze mai repede.
  • O noua interventie este de dorit sa se faca la 10-15 ani distanta de prima.
  • O operatie a sanilor costa intre 3000 si 4000 de euro.