Uleiuri care-ți salvează pielea uscată și crăpată de ger

Suntem în mijlocul iernii, iar tenul nostru mai are multe luni de vreme rea și ger de îndurat. Frigul ne usucă pielea, o face mai aspră și o crapă.

Suntem în mijlocul iernii, iar tenul nostru mai are multe luni de vreme rea și ger de îndurat. Frigul ne usucă pielea, o face mai aspră și o crapă. Tenul devine subțire și fragil. Iar unele persoane se pot confrunta cu mâncărime și roșeață.

Tocmai de aceea, are nevoie de o îngrijire specială care să-l protejeze. Iar uleiurile sunt perfecte pentru o hidratare eficientă.

Uleiul de caise

Uleiul de caise este un ulei uşor, care intră foarte repede în piele. Hidratează în profunzime şi redă luminozitatea tenului. Are proprietăţi regenerante şi antiinflamatorii.

Ameliorează roşeaţa şi mâncărimea pielii. Este potrivit pentru tenul tern, lipsit de strălucire şi de vitalitate. Poate fi folosit şi în zona din jurul ochilor. Este un excelent demachiant. De asemenea, uleiul de caise reface filmul hidrolipidic al pielii. Este non-comedogenic.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos hrăneşte şi hidratează pielea. Este foarte indicat pentru tenul matur şi uscat, dar şi pentru îngrijirea pielii cu roşeaţă, a pielii crăpate şi aspre. Se aplică pe piele ca atare sau ca ingredient în produsele cosmetice. Nu este indicat persoanelor cu ten gras, cu tendinţă acneică, deoarece este considerat comedogenic (ceea ce înseamnă ca are tendinţa să înfunde temporar porii).

Deși are o consistență bogată și foarte grasă, uleiul de cocos este absorbit rapid de piele.

Tocmai pentru că este atât de cremos, este ideal pentru pielea foarte uscată. Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, dar se topește rapid în contact cu pielea. Iar dacă adaugi câteva capsule de vitamina E în uleiul de cocos topit, obții un tratament foarte hrănitor pentru pielea uscată.

Uleiul de argan

Uleiul de argan este bogat în acizi graşi polinesaturaţi, care au un efect pozitiv asupra barierei naturale de protecţie a pielii. Conţine de 3 ori mai multă vitamina E decât uleiul de măsline şi acţionează ca un antioxidant natural împotriva radicalilor liberi. Încă de la primele aplicări, uleiul de argan are un efect remarcabil de creştere a fermităţii pielii.

Uleiul de argan este un secret al frumuseții folosit de secole de femeile marocane.

Având o concentrație ridicată de acizi grași și o cantitate mare de vitamina E, uleiul de argan are proprietăți restructurante, fiind folosit pentru tratarea unor probleme ale pielii, de la acnee, psoriazis și eczeme, până la piele uscată, riduri sau cicatrici. Și pentru că este foarte bogat în substanțe active, numai câteva picături sunt suficiente pentru hidratarea tenului sau a mâinilor.

Uleiul de migdale


Uleiul de migdale se numără printre cele mai folosite tipuri de uleiuri în industria frumuseţii. Conţine vitamina E şi numeroşi nutrienţi ce hrănesc pielea, dar are în acelaşi timp şi o formulă lejeră, ceea ce permite aplicarea pe întreg corpul şi pe faţă.
Este ideal pentru pielea uscată.