In primul rand trebuie sa stii ca nu esti singura care se confrunta cu aceasta situatie, iar miturile despre albirea dentara impiedica multe persoane sa aiba zambetul pe care si-l doresc. De aceea, e bine sa stii care sunt motivele false care stau in calea unui zambet perfect:
1. Albirea dentara subtiaza smaltul dintilor
Acesta este cel mai des intalnit mit despre albirea dentara, pe care fara cunostinte in domeniul stomatologiei este greu sa il combati, cu atat mai putin sa te indoiesti in totalitate de el. Afirmatia este, insa, falsa! Mitul a pornit de la sensibilitatea care apare in 50% din cazuri imediat dupa tratament, insa nu exista date stiintifice care sa demonstreze veridicitatea sa. Mai mult, tot mai multe studii de specialitate au demonstrat contrariul si au ajutat la imbunatatirea produselor profesionale folosite de catre medicii dentisti pentru albirea dentara. Atentie, insa! Fluorizarea este obligatorie dupa albirea dentara!
2. Efectele nu sunt durabile
Bazele acestui mit stau in confuzia pe care pacientii o fac intre albirea dentara si igienizarea profesionala. Sedinta de profilaxie (igienizarea), care consta in detartraj cu ultrasunete, periaj professional, air-flow si fluorizare , curata dantura, oferindu-i un aspect mai stralucitor, chiar si mai alb. Dar acest lucru se datoreaza curatarii in urma careia dintii sunt adusi la nuanta lor naturala, nuanta ce sufera modificari din cauza coloratiilor din saliva, a placii bacteriene, etc.In urma tratamentului de albire dentara, nuanta naturala a dintilor este modificata chimic spre una mai deschisa. In plus, este demonstrat faptul ca efectele lampei cu plasma ZOOM® Advanced Power – cel mai eficient sistem de albire dentara din lume – pot dura pana la 2-3 ani, daca nu se consuma des alimente ce pot colora dantura.
3. Este o procedura dureroasa
In cazul in care exista probleme de sanatate dentara netratate (carii, gingii inflamate si retrase, zone de demineralizare, zone cu hipersensibilitate), da, tratamentul de albire poate fi unul dureros. Dar atunci cand este realizat intr-o clinica dentara, specialistul poate preveni aparitia durerii prin tratamente anterioare corespunzatoare: igienizare, fluorizare, tratarea cariilor etc.Un grad de sensibilitate in primele 24 de ore este normal (desi nu apare intotdeauna), insa prelungirea acestui interval sugereaza aparitia unei complicatii si necesita ingrijiri suplimentare.
Acestea sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute mituri despre albirea dentara. Atentie, insa! Ele sunt valabile in cazul albirii dentare profesionale ce se realizeaza in cabinetul stomatologic, sub supravegherea atenta a specialistului. Dupa o analiza a danturii tale, acesta va stii cate sedinte de albire dentara sunt indicate pentru a ajunge la rezultatul dorit. Produsele pentru albit care nu sunt folosite de catre medicii dentist nu sunt indicate si, in functie de concentratia lor si de frecventa cu care le folosesti, pot fi daunatoare.
Daca iti doresti sa ai un zambet mai alb la jumatate de pret, profita acum de promotia Green Dental Clinic : Albire dentara ZOOM® + detartraj ultrasunete + periaj profesional + air-fluor + fluorizare, totul cu doar 595 Lei !
Iar daca te programezi până luni, 19 Septembrie, si mentionezi cuvantul “eva” in cadrul programarii, beneficiezi, pe langa aceasta oferta, de 50% REDUCERE la obturatii fizionomice (plombe).
Programeaza-te acum! Promotia se apropie de sfarsit!
Comentarii (5)
este incredibil ce faceti voi. Pentru a lua bani pe reclama scrieti niste articole de 2 lei care nu au nici o faramita de adevar in ele. Si bietii oameni care citesc se incred in spusele voastre si isi distrug dintii. De ce nu le spuneti oamenilor cum se realizeaza albirea? Culoarea dintelui e data din interiorul lui deoarece smaltul este transparent. Si atunci aceasta solutie folosita, peroxidul de hidrogen, o solutie chimica, este atat de puternica incat patrunde prin cel mai dur strat al dintelui, smaltul si ajunge in dentina unde incepe procedeul chimic. Si in 20 de minute iti schimbi cateva nuante bune. Va dati seama ce trauma sufera acel dinte. Iar cele care va veti face albire profi sa stiti ca veti fi mereu dependente de aceasta procedura deoarece dupa albire dintii se vor inchide si mai repede si va trebui sa va faceti din nou...si din nou... Ce fel de medici sunteti voi daca recomandati un astfel de procedeu? Ok..vrei sa iti vinzi produsele? Spune-i omului, domne, iti fac albire dar uite ce o sa patesti. Daca tu vrei neaaparat eu iti fac.
mi-am facut albire profesionala la stomatologul meu si nu mi s-au sensibilizat dintii...de durut nu m-a durut nimic, dar m-au usturat putin gingiile atunci cand a refluat substanta cu peroxid....de durat nu stiu cat v-a dura, dar eu oricum am grija la ce alimente consum si m-am lasat de fumat :D...sper sa dureze :P
Albirea dintilor chiar ataca smaltul si il sensibilizeaza, deci nu mai incurcati oamenii care pot avea de asemenea o usoara sensibilitate inainte pentru ca se va amplifica durerea!! si vorbesc din proprie experienta ca 1 data pe an mi-a fost mai mult decat de ajuns.
teren extravilan comuna galgau http://www.anuntromania.net/anunt.php?id=369
Ma simt oarecum datoare sa mentionez faptul ca acestea nu sunt doar niste mituri. Peroxidul de hidrogen utilizat adesea pt albirea dentara are efecte negativa asupra smaltului iar asta a fost dovedit. Efectele nu sunt durabile intrucat cafeaua,fumatul,ceaiul oricum coloreaza dintii deci nici dintii albiti "profesional" nu sunt feriti de acest aspect. Este o procedura dureroasa...depinde de fiecare pacient in parte si de perceptia discomfortului data de peroxid dar este evidenta o sensibilitate a dintilor (de aceea se si recomanda paste precum sensodyne dupa albire). In concluzie....nu sunt doar mituri dar este dreptul fiecarui pacient de a alege ce este mai bine pt el.medicul il poate doar informa sau in cazuri extreme sa refuze aplicarea tratamentului din motive obiective.
Posteaza comentariu