Straluceste in fiecare zi, cu minimum de efort!

Este uimitor cat de usor poate fi, la o adica, sa ne mentinem in forma si sa aratam bine, avand in fiecare zi o infatisare proaspata - si aceasta, cu foarte putin efort si investitie de timp. Este valabil atat in ceea ce priveste ingrijirea tenului, cat si ingrijirea parului.

Este uimitor cat de usor poate fi, la o adica, sa ne mentinem in forma si sa aratam bine, avand in fiecare zi o infatisare proaspata - si aceasta, cu foarte putin efort si investitie de timp. Este valabil atat in ceea ce priveste ingrijirea tenului, cat si ingrijirea parului.

Unul dintre elementele-cheie pentru a avea o piele sanatoasa si stralucitoare este exfolierea. De cele mai multe ori insa, nu i se acorda atentia cuvenita, fiind considerat drept un detaliu al rasfatului. Gresit insa: ar trebui sa faca parte din ritualul de ingrijire frecvent si sa nu uiti de el - asa cum nu uiti sa te speli pe dinti sau sa te demachiezi, spre exemplu.

Oferta de specialitate este foarte vasta si, cateodata, nu sti, pur si simplu, ce sa alegi. Dar iti poti prepara singura exfoliantul, in felul urmator: amesteca jumatate de cana de zahar cu ulei (de floarea-soarelui sau de masline) in cantitate suficienta, astfel incat, impreuna cu zaharul, sa formeze o pasta omogena. Maseaza-te usor, cu miscari circulare, iar la sfarsit clateste-te cu apa calduta din abundenta.

In ceea ce priveste mastile cosmetice realizate acasa, vom detalia aspectul acesta putin mai tarziu. Deocamdata, un prim sfat pe cat de simplu, pe atat de eficient: piseaza cinci-sase pastile de aspirina obisnuita si amesteca praful obtinut cu apa. Aplica pasta pe fata, evitand zona ochilor, las-o sa se usuce si apoi clateste-te. Acidul acetilsalicilic reprezinta un exfoliator excelent.

Inainte de a iesi din casa, nu uita de cremele care contin factor de protectie impotriva radiatiilor ultraviolete. Pentru perioada aceasta a anului, sunt recomandate produsele cu SPF 10 sau 15. Iti pare ceva nesemnificativ? Asemeni atator altora, este un detaliu in aparenta nesemnificativ, dar care face diferenta...

Nu uita ca nu este deloc necesar sa ai un aspect ireprosabil ("spilcuit", s-ar putea spune) din cap pana in picioare. Ba din contra, ar putea crea un efect distonant si artificial. Schimbarile pe care le faci trebuie sa fie discrete, dar in acelasi timp sa te puna in valoare. Iata cateva sugestii...

Pentru ca parul tau sa straluceasca si sa fie plin de vitalitate, o data la cateva luni poti folosi henna incolora (destinata exclusiv intretinerii parului). De asemenea, combate caderea parului, matreata si echilibreaza secretia glandelor seboreice. Amesteca bine pudra de henna cu apa calduta, maseaza-te pe par si lasa sa actioneze aproximativ 45 de minute.

Vrei sa-ti schimbi culoarea parului, dar ti-e teama de o schimbare prea radicala? Cea mai la indemana varianta este sa-ti faci cateva suvite cu unul sau doua tonuri mai deschise decat culoarea ta naturala. Acestea vor conferi aspectului tau o stralucire discreta - ceea ce francezii ar numi un "quelque chose"... Pe de alta parte, daca te simti indrazneata, iar nuanta pielii iti permite acest lucru, opteaza pentru blond. Te vei simti altfel, mult mai sigura pe tine si pe feminitatea ta.

Iata un mic truc nostim, cu ajutorul caruia vei arata splendid inca din clipa in care deschizi ochii dimineata. Inainte de a merge la culcare, aplica pe par un balsam din gama "leave in". Prinde-ti parul intr-o coada de cal pornind din crestet (ceea ce va crea volum cand vei lasa parul liber) si apoi mergi la culcare. Dimineata, parul tau va fi stralucitor si plin de volum.



Efectele lor benefice sunt incontestabile. Tocmai pentru ca sunt atat de importante pentru ten si gat, ele trebuie alese si folosite cu multa atentie; unele femei pot dezvolta alergii la compusii care se regasesc in produsele de profil din comert. Pentru a te asigura ca acest lucru nu se va intampla, "mergi pe mana" mastilor pe care le realizezi tu insati.

Castravetele, capsunele si rosiile sunt ideale pentru tenul gras. Piersicile (foarte) coapte au un potential puternic de hidratare, deci sunt recomandate pentru pielea normala si cea uscata.

Cel mai bun ingredient pentru mastile faciale este mierea. Inainte de a o folosi, fa o baie de aburi pentru a deschide porii. Apoi maseaza-te cu miere pe fata si gat, las-o sa actioneze un interval cuprins intre 15 si 30 de minute si apoi clateste-te cu apa rece (pentru a inchide porii). Foloseste masca timp de trei zile consecutive, iar apoi numai o data pe saptamana. O alta varianta este de a amesteca mierea cu faina de ovaz.

Un alt ingredient natural nepretuit este galbenusul de ou crud. Combina-l cu o jumatate de ceasca de faina de ovaz, o lingurita de ulei de masline si cateva picaturi de suc proaspat de lamaie. Amesteca bine, pana cand obtii o pasta omogena, maseaza-te si lasa produsul sa actioneze aproximativ 20 de minute. Galbenusul este foarte bogat in vitamina A, iar efectul de improspatare va fi semnificativ.