Cosurile indica existenta unei congestii sau a unui dezechilibru. In functie de localizarea lor pe suprafata corpului, se poate spune ce organ intern este afectat.
FRUNTE: intestine
Solutii:
- Purificati-va organismul, luand zilnic cate o lingura de tarate de psyllium amestecata in apa;
- Faceti regulat clisme (daca se poate) sau chiar cateva sedinte de hidroterapia colonului.
OBRAJI: plamani si piept
Solutii:
- Beti ceai de lumanarica si luati suplimente cu planta unghia-gaii, de 3 ori pe zi;
- Luati suplimente cu ulei de luminita-noptii (1000 mg pe zi);
- Luati tincture de echinacea (20 de picaturi, de 2 ori pe zi);
- Evitati produsele din lapte de vaca, grasimile saturate si carnea rosie.
NAS: inima
Solutii:
- Luati suplimente de paducel, 500 mg de 2 ori pe zi, plus 100 mg coenzima Q10;
- Luati orz verde (o lingurita pe zi);
- Beti doua cani de ceai de paducel pe zi.
MAXILAR: rinichi
Solutii:
- Mancati quinoa;
- Beti ceai de papadie;
- Luati suplimente de magneziu (1000 mg pe zi) si vitamina B complex (100 mg pe zi).
UMERI: tub digestiv
Solutii:
- Luati suplimente cu enzyme digestive la toate mesele;
- Beti o lingura de suc de aloe vera inainte de fiecare masa.
PIEPT: plamani si inima
Solutii:
- Beti regulat ceaiuri de lumanarica si de gingko biloba;
- Luati suplimente cu coenzima Q10 (100 mg pe zi);
- Presarati lecitina granulate peste salate si cereale.
PARTEA SUPERIOARA A SPATELUI: plamani
Solutii:
- Luati unghia-gaii (500 mg de 2 ori pe zi);
- Luati suplimente de germaniu (200 mg pe zi);
- Introduceti urmatoarele condimente la prepararea hranei: busuioc, ardei iute, chimen dulce, usturoi, ghimbir, lumanarica, urzica, menta;
- Beti suc de telina si ceai de lumanarica;
- Incercati sa luati mese simple, reduse cantitativ. Evitati produsele lactate si dulciurile;
- Renuntati complet la arahide pentru o perioada.
ZONA DIN JURUL GURII: organele reproducatoare
Solutii:
- Planta agnus castus va poate ajuta sa corectati dezechilibrele hormonale care se manifesta sub forma cosurilor din jurul gurii. Luati suplimentul din aceasta planta de doua ori pe zi.
Informatiile au fost preluate din cartea “Esti ceea ce mananci”, de dr. Gillian McKeith, Editura Curtea Veche, Bucuresti, 2005.